Uz zvuke trube učenici Elektrotehničke škole ispratili školske dane FOTO

Cvija Mrkonjić
Uz zvuke trube učenici Elektrotehničke škole ispratili školske dane FOTO

Banjaluka - Maturanti Elektrotehničke škole "Nikola Tesla", vidno uzbuđeni i raspoloženi, uz zvuke truba proslavili su matursko veče i ispratili školske dane.

Diplomci odjeveni u svečane haljine i odijela u srijedu uveče tradicionalno su se okupili na Trgu Krajine i započeli proslavu. Nakon šetnje kroz Gospodsku ulicu zabava je nastavljena u hotelu "Bosna".

Prema riječima većine maturanata, pripreme za matursko veče nisu trajale dugo, a u tome su imali pomoć članova porodice i prijatelja.

Anisa Torkanović kaže da joj je rastanak sa drugarima nakon toliko godina pao teško.

- Kiša nam nije pokvarila atmosferu i svi smo raspoloženi dočekali matursko veče. Nadamo se da ćemo naše druženje nastaviti nakon završetka srednje škole i da su to drugarstva koja će trajati dugo - kazala je Anisa.

Tatjana Milinković je rekla da su zbog završetka srednje škole osjećanja pomiješana.

- Istovremeno se javljaju sreća i tuga. Žao mi je što se završava veoma lijep dio života. Što se tiče priprema za matursko veče, trajale su veoma kratko - rekla je Tatjana.

Diplomac Milan Mihajlović kazao je da je imao tremu prije nego što je stigao na Trg Krajine, ali da je ona prošla kada su se svi drugari okupili na jednom mjestu.

- Bile su to lijepe četiri godine, a sve što je lijepo kratko traje. Život ide dalje, nakon mature slijede pripreme za upis na fakultet - rekao je Milan.

Prisutni roditelji su istakli da su istovremeno ponosni na maturante i tužni što djeca tako brzo rastu i plove u svijet odraslih.

- Vrijeme brzo leti, ali drago mi je što vidim sve te mlade ljude nasmijane i dobro raspoložene kako se zabavljaju sa drugarima - rekla je majka jednog od maturanata.

Profesor

- Družili smo se četiri godine, međusobno smo se upoznali i mogu samo da im poželim sve najljepše na njihovom budućem putu - rekla je profesor srpskog jezika u Elektrotehničkoj školi Ljubica Čanković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana