Sa bivšom Jugom plesalo 500 djece

Nevena Bunić
Sa bivšom Jugom plesalo 500 djece

Banjaluka - "Patkica", kaubojski ples i "Afrika - paprika" neki su od 14 plesnih koreografija koje je juče izvelo 500 mališana iz gradskih vrtića na manifestaciji "Rastimo uz ples" na Gradskom stadionu.

U isto vrijeme u 73 grada bivše Jugoslavije djeca iz predškolskih ustanova igrala su izvodeći iste plesne korake, a svoje umijeće pokazali su i mališani iz grada na Vrbasu. Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje bio je organizator smotre.

- Gradski stadion bio je veliki poligon plesa i dječije radosti, a naši mališani su na najljepši način predstavili Banjaluku. Pored djece, tu je bilo i 300 roditelja i 60 vaspitača koji su takođe igrali. Ideja o istovremenom igranju je proistekla iz Srbije, odnosno Dječije plesne asocijacije. U isto vrijeme plesalo je 20.000 najmlađih iz regiona - rekla je direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović.

Mališani su strpljivo i uvježbano igrali u istobojnoj odjeći karakterističnoj za svaki vrtić, a visoka temperatura im nije mnogo smetala.

- Bilo mi je lijepo danas sa drugarima, dugo sam se spremao, nekoliko mjeseci - kazao je petogodišnji Pavle Bužanin iz vrtića "Bambi".

Ivona Golubović iz vrtića "Ježeva kućica" kaže da je bilo zabavno plesati na stadionu.

- Drago mi je što je bilo dosta ljudi koji su vidjeli kako igram. Kaubojski ples mi je bio najdraži - rekla je Ivona.

Dječiju manifestaciju podržala je i Gradska uprava.

- Mislim da su naši vrtići jedni od najboljih u regionu, jer sam imao priliku i da vidim kako drugi rade. Danas su to dječica i pokazala - kazao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Konkurs

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje raspisao je konkurs za upis 405 djece u 20 vrtića.

Najviše mališana, 67, prima vrtić "Dora", dok u obdaništu "Radost" mjesta ima za 45 djevojčica i dječaka. Konkurs je otvoren do 15. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana