Са бившом Југом плесало 500 дјеце

Невена Бунић
Са бившом Југом плесало 500 дјеце

Бањалука - "Паткица", каубојски плес и "Африка - паприка" неки су од 14 плесних кореографија које је јуче извело 500 малишана из градских вртића на манифестацији "Растимо уз плес" на Градском стадиону.

У исто вријеме у 73 града бивше Југославије дјеца из предшколских установа играла су изводећи исте плесне кораке, а своје умијеће показали су и малишани из града на Врбасу. Центар за предшколско васпитање и образовање био је организатор смотре.

- Градски стадион био је велики полигон плеса и дјечије радости, а наши малишани су на најљепши начин представили Бањалуку. Поред дјеце, ту је било и 300 родитеља и 60 васпитача који су такође играли. Идеја о истовременом игрању је проистекла из Србије, односно Дјечије плесне асоцијације. У исто вријеме плесало је 20.000 најмлађих из региона - рекла је директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Малишани су стрпљиво и увјежбано играли у истобојној одјећи карактеристичној за сваки вртић, а висока температура им није много сметала.

- Било ми је лијепо данас са другарима, дуго сам се спремао, неколико мјесеци - казао је петогодишњи Павле Бужанин из вртића "Бамби".

Ивона Голубовић из вртића "Јежева кућица" каже да је било забавно плесати на стадиону.

- Драго ми је што је било доста људи који су видјели како играм. Каубојски плес ми је био најдражи - рекла је Ивона.

Дјечију манифестацију подржала је и Градска управа.

- Мислим да су наши вртићи једни од најбољих у региону, јер сам имао прилику и да видим како други раде. Данас су то дјечица и показала - казао је начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац.

Конкурс

Центар за предшколско васпитање и образовање расписао је конкурс за упис 405 дјеце у 20 вртића.

Највише малишана, 67, прима вртић "Дора", док у обданишту "Радост" мјеста има за 45 дјевојчица и дјечака. Конкурс је отворен до 15. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана