Pusto ostrvo na Vrbasu postalo mamac za goste

Vesna Popović
Pusto ostrvo na Vrbasu postalo mamac za goste

Banjaluka - Banjaluka je bogatija za moderni turističko-ugostiteljsko kompleks "Ada". Od pustog ostrva u koritu Vrbasa, zahvaljujući neimarima i agilnim ljudima iz preduzeća "Stara Ada", napravljen je savremeni zabavni centar, koji će biti mamac kako za domaće, tako i za strane posjetioce.

Otvaranju ovog najvećeg zabavnog parka, koje je održano u petak naveče, prisustvovale su brojne zvanice iz javnog i političkog života.

- Izgradnja kompleksa trajala je oko godinu i završena je u rekordnom roku. Posjetiocima su na raspolaganju kafe-bar, restoran sa 350 mjesta, pješačka i biciklistička zona, igraonica za djecu, bina za žurke na otvorenom koja može da primi veliki broj gostiju - izjavila je portparolka Turističko-ugostiteljskog kompleksa "Stara Ada" Adrijana Vujadin.

Gradonačelnik Igor Radojičić izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u izgradnji novog sadržaja po kojem će grad postati prepoznatljiv.

- Ovo je ugostiteljski, turistički i rekreativni sadržaj koji treba da privuče turiste. Već mjesecima govorimo o filozofiji za koju želimo da zaživi i koja nije samo pitanje Gradske uprave, već svih stanovnika, investitora, ustanova i institucija, a to je da se Banjaluka razvija i kao glavni grad Republike Srpske i kao regionalni centar. Ako hoćemo da budemo centar, onda moramo imati ovakve sadržaje poput "Ade" - istakao je Radojičić.

Poznati banjalučki restoran "Stara Ada" povezan je sa novim kompleksom pješačko-biciklističkim mostom koji je specijalno izgrađen u sklopu ovog projekta.

Pečat

Poznati glumac Enis Bešlagić rekao je da je "Ada" pečat koji će ostati gradu i koji pokazuje da je Banjaluka jedan od najljepših gradova na ovim prostorima.

- Nije otvoren samo jedan objekat, već jedan dio grada. Na ovaj način Banjalučani pokazuju ljubav prema svom gradu. Ponosan sam na ljude koji od smeća prave predivne parkove prirode - kazao je Bešlagić.

Više od hiljadu zvanica na otvaranju zabavljao je folk pjevač Aco Pejović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana