Prva noćna trka u Banjaluci okupila 500 atletičara rekreativaca

Igor Pilipović
Prva noćna trka u Banjaluci okupila 500 atletičara rekreativaca

Banjaluka - Prvi put u istoriji grada održana je jedna noćna atletska trka a dio staze, takođe premijerno, bila je centralna pješačka zona u užem centru. Najpopularnijom gradskom ulicom Gospodskom u četvrtak naveče trčalo je 500 učesnika ove po mnogo čemu istorijske sportske smotre.

- Rekreativno trčanje je sve popularnije a dokaz za to je i ova manifestacija. Očekivali smo od 200 do 300 učesnika a na startu se pojavilo skoro duplo više. Trčalo je i staro i mlado,  a mnogi nisu krili zadovoljstvo što to čine centrom grada a pogotovo kroz Gospodsku ulicu - priča inicijator trke i predsjednik Asocijacije za sport i rekreaciju Vladimir Kuvalja.

Prema njegovim riječima trka je bila pun pogodak.

- Cifra od 500 prijavljenih nas je iznenadila. Učesnici su bili od djece starosti osam godina do onih starijih koji su zakoračili u osmu deceniju. Na to sam posebno ponosan - naglasio je Kuvalja.

Održane su tri trke, za juniore u dužini od 1.500 metara, te za seniore na 3.000 i 5.000 metara.

- Da bi oni najspremniji ali i oni sa posebnim takmičarskim duhom bili što motivisaniji podijelili smo    novčane i robne nagrade vrijedne 4.000 maraka i naravno medalje - kazao je Kuvalja.

Među učesnicima trke bilo je dosta aktivnih sportista i sportskih radnika iz fudbala, košarke, biciklizma, rukometa, tenisa a bilo je učesnika iz drugih evropskih zemalja kao što su Slovenija, Holandija, Hrvatska i Italija.

- Pobjede nisu važne već popularizacija rekreacije. Kad sam počinjao sa trčanjem u parku "Mladen Stojanović", bilo je nekoliko ljudi, danas gotovo da je nemoguće trčati od velikog broja onih koje je privukao ovaj vid rekreacije - rekao je atletičar Atletskog kluba "Banjaluka" Srđan Samardžić koji je bio pobjednik trke na 3.000 i na 5.000 metara.

Juniori

U juniorskoj trci na 1.500 metara najbrži je bio četrnaestogodišnji Srđan Kostić.

- Ovo mi je prva atletska trka, ne bavim se aktivno atletikom već igram šah. Nisam se ni spremao mnogo, sinoć sam otrčao prvi krug - rekao je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana