Prijave za izgradnju mreže u februaru

V. P.
Prijave za izgradnju mreže u februaru

Banjaluka - Gradska uprava bi početkom februara trebalo da objavi javni poziv za izgradnju kablovske kanalizacije za komunikacijske kablove na teritoriji grada, potvrdio je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković.

- Dužnost preduzeća koje bude izabrano na javnom pozivu je da obezbijedi urbanističko-tehničke uslove. Prije dobijanja građevinske dozvole mora uplati gradu izlicitiranu sumu novca, a isto tako mora početi radove godinu od potpisivanja ugovora - kazao je Novaković.

Dodao je da prije dobijanja građevinske dozvole mora potpisati ugovore sa vlasnicima privatnih parcela koji će dozvoljavati da prekopavaju preko njihovog zemljišta.

- U narednom periodu pojačaćemo aktivnosti i na legalizaciji kablovske mreže koja je već izgrađena na teritoriji grada - rekao je Novaković.

Precizirao je da do sada nijedna firma koja je već izgradila kablovsku kanalizaciju nije predala zahtjev za legalizaciju.

Skupština grada je na jednom od prošlogodišnjih zasjedanja usvojila odluku koja reguliše ovu oblast. Određena je početna cijena zakupnine za postavljanje jedne cijevi po metru kvadratnom. Grad je podijeljen u pet zona, cijena u prvoj posebnoj zoni je tri KM, prvoj zoni izvan posebne 2,5 KM, drugoj dvije marke, trećoj 1,50 KM, četvrtoj jedna marka, a u petoj 0,50 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana