Грталице ломе грнове због прекопа на бањалучким улицама

Јасмина Перишић
Грталице ломе грнове због прекопа на бањалучким улицама

Бањалука - Становници улице Милоша Матића на Лаушу муку муче са прекопима на саобраћајници, који су остављени током обнављања водоводне мреже. Због њих зимске службе не могу да очисте снијег, а грталице ломе грнове на шахтове који су изнад нивоа улице.

Мјештани тврде да иако су ови радови почели у септембру, нису приведени крају, а уска саобраћајница, чије проширење траже већ деценију, није враћена у првобитно стање.

- Екипа из "Водовода" прекопала је ионако уску улицу да би поставили цијеви за воду. Потом су прекопе затрпали земљом и шљунком. Када се покровни материјал слегао, појавиле су се  не само рупе већ мини-кањони, који су испод нивоа асфалта па грталица не може да очисти снијег. На водоводној мрежи нису још ни прикључци урађени. Грталице поломише грнове на шахтовима који стрше, па више и не чисте снијег, а ми остајемо у сметовима - рекао је становник ове улице Момчило Вуковић.

Додао је да су се због овога обраћали и комуналној полицији, али да то није уродило плодом.

- Нисмо имали великих проблема са водом па да су били неопходни ови радови. Истина је да су понекад цијеви пуцале, али ми имамо воду, потребна нам је канализација. Ова улица је удаљена километар и по од центра, а јако је уска и запуштена. Имамо и депонију у улици, из једне трафо-станице одавно вири кабл па страхујемо да неко не настрада. Све смо то пријављивали надлежнима, али узалуд - испричао је Вуковић.

И радница продавнице у овој улици се пожалила да мјештани сами чисте снијег, јер зимска служба не може због неизнивелисаног асфалта да обавља своје активности.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш Небојша Матић каже да је потребно стрпљење и да још ништа није изграђено преко ноћи.

- Надам се да ће чим снијег окопни ови радови бити приведени крају. Имали смо проблем са снабдијевањем водом у овој улици и он је заиста био горући. Цијеви су често пуцале, а људи су остајали без воде док квар не буде отклоњен - казао је Матић.

"Водовод"

У предузећу "Водовод" су рекли да је у улици Милоша Матића у току замјена 600 метара цјевовода и 53 прикључне цијеви. Цјелокупна вриједност ове реконструкције износи 186.652 КМ, а финансира је ово предузеће.

- Лоши временски услови су спријечили да радове приведемо крају, што планирамо да урадимо почетком грађевинске сезоне - рекли су у "Водоводу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана