Бањалука: Предузећа сама плаћају гориво

Јасмина Перишић
Бањалука: Предузећа сама плаћају гориво

Бањалука - Нико од власника камиона, трактора, багера и остале механизације која је учествовала у акцији чишћења града није до сада од Градске управе тражио надокнаду за утрошено гориво.

Потврдио је то за "Глас Српске" градоначелник Слободан Гаврановић.

- Све захтјеве за надокнаду трошкова за гориво ћемо размотрити, мада до сада нисмо добили ниједан такав захтјев. Властитим средствима преко "Нестро петрола" обезбиједили смо дио горива које је утрошено током акције чишћења и оно је било на располагању свима који су га тражили - рекао је Гаврановић.

Он је додао да се велики број предузећа одрекао накнаде за учешће у акцији чишћења града.

- Јасно је да је овдје ријеч о великим средствима и имамо евидентиране све оне који су са својом механизацијом учествовали у овој акцији. Донатори који су се одрекли накнаде за учешће у чишћењу града биће посебно евидентирани - истакао је Гаврановић.

Поједини привредници који су учествовали у овој акцији незадовољни су због великих трошкова, који износе и по неколико хиљада марака, док су други рекли да су радо уступили возила, јер су то сматрали моралном обавезом.

- Имали смо обавезу да очистимо свој град и урадили смо то. Ставио сам своје камионе, машине и људе на располагање Градској управи - рекао је Милован Ђурић, власник фирме "Грађење Ђурић".

Додао је да није ни са ким преговарао о било каквим компензацијама трошкова.

И власник фирме "Бунић компани" Миленко Бунић је рекао да је са своја два камиона у мају осам дана даноноћно радио на акцији прикупљања смећа.

- Добио сам 100 литара горива, али то ни изблиза не покрива трошкове. Довољно је можда за једну смјену рада - рекао је Бунић.

Трактори

Према ријечима градоначелника Слободана Гаврановића, у акцији чишћења града учествовало је 77 трактора и око 260 камиона са багерима и утоваривачима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана