Banjaluka: Osvijetljeno više ulica

Sanja Amidžić
Banjaluka: Osvijetljeno više ulica

Banjaluka - Izgradnja javne rasvjete do kraja ove godine na području grada planirana je u još nekoliko naselja, a u toku je priprema za početak radova u ulici Vojna i Karanovića u naselju Drakulić te u ulici Ilije Garašanina u Lazarevu.

Rekli su ovo u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja i dodali da je u toku izbor najpovoljnijeg izvođača radova za rekonstrukciju rasvjete u ulici Gavre Vučkovića, za šta je planirano 33.500 KM.

- Na području grada u toku ove godine javna rasvjeta je urađena u ulicama Jovana Raškovića, Koste Krsmanovića, Koste Majkića, Palih boraca i Hilandarskoj, za šta je iz budžeta izdvojeno 36.500 maraka - kazali su iz ovog odjeljenja. Dodaju da su ove godine uz učešće građana rasvjetu dobili i stanovnici ulica Uroša Drenovića, Šargovačke, Prijedorske, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Put srpskih branilaca, Petra Velikog i Potkozarska, u šta je uloženo oko 15.000 KM.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić rekao je da je ove godine urađena rasvjeta u dijelu Hilandarske i Brusine ulice.

- Glavna, Hilandarska ulica osvijetljena je u dužini od 400 metara, dok je rasvjeta u ulici Brusina postavljena u dužini od 1.000 metara - kazao je Tojagić. On je dodao da je glavna saobraćajnica u Priječanima, Hilandarska ulica, duga 3.400 metara, a da je rasvjeta postavljena samo u dužini od 600 metara.

Predsjednik Savjeta MZ Drakulić Ilija Đukić rekao je da je u planu da do kraja ove godine rasvjetu u ovom naselju dobiju ulice Vojna i Karanovića.

- Tender je raspisan i završen, sredstva su odobrena, tako da do kraja godine očekujemo da sijalice budu upaljene i u ovim dvjema ulicama - kazao je Đukić. On je dodao da su tražili još 20 sijaličnih mjesta za nekoliko ulica u ovoj mjesnoj zajednici.

Park

U parku "Mladen Stojanović" u toku ljeta urađena je rekonstrukcija javne rasvjete u okviru koje su zamijenjene svjetiljke te očišćeni i ofarbani stubovi, za šta je utrošeno 31.354 KM.

- Zamjenom starih svjetiljki dobijena je rasvjeta boljeg kvaliteta, a smanjeni su i troškovi održavanja - naveli su iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana