Banjaluka: Moguća gradnja hotela na parkingu preko puta Lesnine

Vesna Popović
Banjaluka: Moguća gradnja hotela na parkingu preko puta Lesnine

Banjaluka - Na manjem parkingu preko puta "Lesnine" u budućnosti će najvjerovatnije biti moguća gradnja većeg poslovnog objekta koji bi čak mogao da ima funkciju hotela.

Predviđeno je to prostorno-planskim dokumentom koji su odbornici Skupštine grada usvojili na posljednjem zasjedanju. Riječ je o izmjeni djela Regulacionog plana "Malta jedan" koji se odnosi na područje koje se nalazi na uglu Bulevara srpske vojske i ulice Braće Pišteljića.

Inicijativu za izmjenu ovog RP-a pokrenulo je preduzeće "Tržnica", a načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je da je tražena mogućnost za gradnju većeg poslovnog objekta nego što je predviđeno trenutnim planskim rješenjem.

- Osim toga, trebalo bi da bude planirana izgradnja dodatne pristupne saobraćajnice prema toj parceli sa Bulevara srpske vojske - potvrdio je Stanarević i dodao da su za tu dodatnu pristupnu saobraćajnicu predlagači izmjene dobili saglasnost JP "Putevi RS".

U obrazloženju odluke koju su prihvatili odbornici navedeno je da se ta lokacija trenutno koristi kao parking te da je tu, prema ranijem planskom aktu, planirana izgradnja poslovnog objekta sa prizemljem i četiri sprata, sa pristupom parceli iz ulice Braće Pišteljića.

Objašnjeno je da je predlagač izmjene tražio povećanje horizontalnih i vertikalnih gabarita poslovnog objekta, koji bi u jednom dijelu imao i do šest spratova, te da bi on trebalo da bude namijenjen za hotel.

- U izmjenu je uključeno i drugačije saobraćajno rješenje koje se odnosi na pristup toj parceli. Njome bi bilo omogućeno da pored prilaza iz ulice Braće Pišteljića bude moguć prilaz i sa Bulevara srpske vojske - navedeno je u ovom dokumentu.

Generalni direktor "Tržnice" Nemanja Bilanović rekao je da su izmjenama željeli da omoguće bolji pristup toj lokaciji sa glavne saobraćajnice.

- Pored toga, ranijim planskim dokumentom tu je bila predviđena gradnja vrlo malog poslovnog objekta i mi smo tražili da nam se omogući gradnja većeg - kazao je Bilanović.

Dodao je da bi taj objekat trebalo da bude poslovni, ali da je prerano da se govori o tome koju bi tačno namjenu imao.

- Postoji interes da tu bude napravljena određena poslovna zgrada, a moguće je da to bude i hotel - rekao je Bilanović.

Realizacija

Nemanja Bilanović nije mogao da precizira kada bi mogla početi gradnja na toj lokaciji.

- Ovo je samo naša želja da putem planskih dokumenata stvorimo preduslove za realizaciju jednog takvog projekta, a kasnije ćemo vidjeti kada bi mogla početi realizacija - kazao je Bilanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana