Бањалука: Могућа градња хотела на паркингу преко пута Леснине

Весна Поповић
Бањалука: Могућа градња хотела на паркингу преко пута Леснине

Бањалука - На мањем паркингу преко пута "Леснине" у будућности ће највјероватније бити могућа градња већег пословног објекта који би чак могао да има функцију хотела.

Предвиђено је то просторно-планским документом који су одборници Скупштине града усвојили на посљедњем засједању. Ријеч је о измјени дјела Регулационог плана "Малта један" који се односи на подручје које се налази на углу Булевара српске војске и улице Браће Пиштељића.

Иницијативу за измјену овог РП-а покренуло је предузеће "Тржница", а начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић рекао је да је тражена могућност за градњу већег пословног објекта него што је предвиђено тренутним планским рјешењем.

- Осим тога, требало би да буде планирана изградња додатне приступне саобраћајнице према тој парцели са Булевара српске војске - потврдио је Станаревић и додао да су за ту додатну приступну саобраћајницу предлагачи измјене добили сагласност ЈП "Путеви РС".

У образложењу одлуке коју су прихватили одборници наведено је да се та локација тренутно користи као паркинг те да је ту, према ранијем планском акту, планирана изградња пословног објекта са приземљем и четири спрата, са приступом парцели из улице Браће Пиштељића.

Објашњено је да је предлагач измјене тражио повећање хоризонталних и вертикалних габарита пословног објекта, који би у једном дијелу имао и до шест спратова, те да би он требало да буде намијењен за хотел.

- У измјену је укључено и другачије саобраћајно рјешење које се односи на приступ тој парцели. Њоме би било омогућено да поред прилаза из улице Браће Пиштељића буде могућ прилаз и са Булевара српске војске - наведено је у овом документу.

Генерални директор "Тржнице" Немања Билановић рекао је да су измјенама жељели да омогуће бољи приступ тој локацији са главне саобраћајнице.

- Поред тога, ранијим планским документом ту је била предвиђена градња врло малог пословног објекта и ми смо тражили да нам се омогући градња већег - казао је Билановић.

Додао је да би тај објекат требало да буде пословни, али да је прерано да се говори о томе коју би тачно намјену имао.

- Постоји интерес да ту буде направљена одређена пословна зграда, а могуће је да то буде и хотел - рекао је Билановић.

Реализација

Немања Билановић није могао да прецизира када би могла почети градња на тој локацији.

- Ово је само наша жеља да путем планских докумената створимо предуслове за реализацију једног таквог пројекта, а касније ћемо видјети када би могла почети реализација - казао је Билановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана