Шварцнегер: “Неколико пута сам прешао границу дозвољеног са женама... Жао ми је!”

Агенције
Шварцнегер: “Неколико пута сам прешао границу дозвољеног са женама... Жао ми је!”

Оптужбе против Арнолда Шварценегера због неприкладног сексуалног понашања појавиле су се много прије него што је због Харвија Вајнстина и других моћних људи у Холивуду покренут покрет #MeToo.

Више жена је оптужило Шварценегера да их је додиривао на неприхватљив начин и без њихове дозволе током трке за позицију гувернерна Калифорније 2003. године.


У потоњим изјавама, Шварценегер је тврдио да не може тачно да се сјети шта је то радио, с обзиром на то да су неке оптужбе биле због догађаја од много деценија раније.

“Много тога није тачно”, рекао је он својевремено. Године 2011, звијезда “Терминатора” признала је да је отац дјетета своје кућне помоћнице, у јеку вјенчања са сада већ бившом супругом Маријом Шривер.

Седамдесетједногодишњи глумац говорио је за Men's Health да ли би, да може да врати вријеме, другачије поступао са женама.

“Кад погледам уназад, неколико пута сам прешао границу дозвољеног, а био сам први којем је због тога било жао. Осјећам се лоше због тога, извињавам се”, рекао је Шварценегер.

“Када сам постао гувернер, желио сам да се увјерим да нико, укључујући и мене, не чини овакву грешку. Зато смо узимали курсеве сексуалног узнемиравања, да бисмо јасно разумјели, са правног становишта и становишта свакодневног понашања, шта је прихватљиво, а шта не”, рекао је он.

Након што је изабран за гувернера, упркос оптужбама за сексуално злостављање, Шварценгер и његово особље су учествовали на курсу о спречавању сексуалног узнемиравања. Он је истакао и да је његово виђење мушкости остало исто и у ери #MeToo.

“Нисам променио своје гледиште. Ја сам момак”, рекао је он. “Нећу промjенити моје гледиште тога ко сам. Жена коју сам највише волио била је моја мајка. Поштовао сам је и била је фантастична жена. Увијек сам поштовао жене.”

Оно што се промјенило је његово мишљење о политичким противницима које је називао “дјевојчицама”.

“У то вријеме, осјећао сам да је то исправна ствар”, рекао је Шварценегер.

“Звао сам их дјевојчице јер нису били вољни да ризикују. Сви су се плашили. Политичари уопште желе да раде мале ствари, да не ризикују. Али то није добро да им говорите јер, дугорочно гледано, радићете са њима”, закључио је Шварценегер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана