Ruski pop voli luksuz: Torba od 3.400 i sat od 30.000 dolara

Glas Srpske
Ruski pop voli luksuz: Torba od 3.400 i sat od 30.000 dolara

Ruski pravoslavni pop Vjačeslav Baskakov voli luksuznu garderobu, i to je do skoro rado dijelio sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram. Među omiljenim robnim markama su mu Guči i Luj Viton.

Međutim, zbog brojnih kritika, on je izbrisao nalog. Ovom popu ili njegovom nadređenom nije se dopala medijska pažnja koju je dobio zbog ljubavi prema skupocijenoj obući i torbama.

Njegovi pratioci su mogli da vide da on osim cipela i torbi marke Guči, od kojih jedna košta čak 3.400 dolara voli i Luj Viton papuče, torbe i kofere. Zanimljivo je da je Guči cipele upario sa ženskom torbom iste robne marke. Cipele koje je na jednoj od fotografija imao koštaju nešto više od hiljadu dolara.

Crkveni poglavari su osudili ovakvo ponašanje Baskakova i naveli da će morati da odgovara pred discigasskom komisijom.

“Nadam se da će se ovaj pastir urazumiti”, rekao je portparol ruskog patrijarha Kirila.

On je dodao i da život pravoslavnog sveštenika ne može da se podijeli između ličnog i javnog, ali poručuje “da ni jedan sveštenik ne može da radi kao sveštenik u crkvi od jutra do ručka, a onda da bude ko god poželi od ručka do večere”.

Ovo nije prvi put da se ovaj sveštenik razmeće. Prije nekoliko godina, tačnije 2012. godine, na Instagram je postavio fotografiju na kojoj su oni sa oštrijim okom spazili u refleksiji stola da sat marke “Breguet” vrijednosti 30.000 dolara.

Njegovi asistenti su nespretno “izbrisali” sat sa ruke ali su zaboravili da uklone refleksiju sata na staklu drvenog stola.

Crkva se tada izvinila, a i sam Baskakov, koji je rekao da mu je žao zbog fotografije istakavši da će da snosi posljedivce i pretrpi svaku kaznu koju mu odrede zbog takvog ponašanja “budući da se ne ponašam ponizno i odgovarajuće”.

Tada je negirao da posjeduje Guči i Luj Viton modne dodatke, tvrdeći da su sve fotografije nastale u tim radnjama i da ne posjeduje sve te stvari, prenosi Gardijan.

Jednom prilikom je rekao i da je na “običnu” obuću ušivao šnale koje podsjećaju na one koje na svojim cipelema ima Guči.

“To su jeftine cipele samo djeluju ekstravagantno”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana