Princ Hari i Megan Markl izgovorili sudbonosno da

Agencije
Princ Hari i Megan Markl izgovorili sudbonosno da

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl izgovorili su danas sudbonosno "da" u crkvi Svetog orđa, nadomak Vindzorskog dvorca.

Nevjestu je prethodno do oltara doveo Harijev otac, princ Čarls.

Megan Markl je dobila prsten od velškog zlata, koji je poklon engleske kraljice Elizabete, dok je prinčev vjenčani prsten od platine, prenio je Rojters.

Ceremonija vjenčanja počela je nakon što su britanska kraljica Elizabeta Druga, u pratnji princa Filipa, i princ Čarls sa vojvotkinjom od Kornvola, Kamilom, stigli u crkvu Svetog orđa.

Prethodno je princ Hari, šesti u redu za naslijeđe britanskog trona, došao u društvu brata i kuma, princa Vilijama, prenio je AP.

Javnost i dalje obožava kraljevsku porodicu

Sve veće televizijske stanice prenosile su današnje vjenčanje princa Harija i američke glumice Megan Markl zbog čega se stiče utisak da javnost i dalje obožava kraljevsku porodicu.
Međutim, u londonskom pabu "Vojvoda od Eseksa" koji nosi ime nove kraljevske titule princa Harija, raspoloženje je bilo potpuno drugačije, gdje su gosti više pažnje poklonili vremenskoj prognozi.

Brojnim gostima paba bilo je zanimljivije što na vjenčanje nije pozvan američki predsjednik Donald Tramp, ali su mnogi primjetili da je vjenčanju prisustvovala televizijska zvijezda Opra Vinfri.

Nekoliko gostiju je pri tom dobacilo da će ona biti novi predsjednik SAD.

"To je potpuno nebitno", izjavila je Luis Brum koja se tokom ceremonije vjenčanja odmarala u jednom od londonskih parkova.

Nezainteresovan za kraljevsko vjenčanje bio je i 35-godišnji konsultant Deni Mihan koji je rekao da ga više interesuje današnja finalna utakmica Kupa Engleske između "Čelzija" i "Mančester junajteda".

Rezultati anketa pokazuju visok stepen popularnosti kraljevske porodice i da samo 15 odsto Britanaca smatra da bi ukidanjem monarhije stanje u državi bilo bolje.

Nadbiskup kanterberijski Džastin Velbi vjenčao je danas princa Harija i američku glumicu Megan Merkl u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

Engleska kraljica Elizabeta Druga dodijelila je princu Hariju titulu Vojvode od Saseksa.

Prema engleskoj tradiciji, monarh dodjeljuje titule prinčevima i njihovim izabranicama na dan njihovog vjenčanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana