Milan Radović smijenjen sa čela Nove banke

V. K.
Milan Radović smijenjen sa čela Nove banke

Banjaluka - Direktor Nove banke Milan Radović smijenjen je sa te pozicije.

U izjavi za "Glas Srpske" potvrdio je to i sam Radović.

- Do te odluke je došlo zbog mog političkog angažmana i određenih pritisaka. Jedan član Nadzornog odbora je tražio da podnesem ostavku, a ja to nisam htio da uradim - rekao je Radović.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se žali na tu odluku, kazao je da postoji Skupština akcionara koja će kasnije da ocjenjuje odluku Nadzornog odbora, ali nije mogao da precizira kada će zasjedati.

Na proteklim opštim izborima Radović je bio kandidat DNS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz izborne jedinice tri. Ubjedljivo je osvojio poslanički mandat, dobivši najviše glasova na DNS-ovoj listi.

Za direktora Nove banke imenovan je 2010. godine.

Za novog direktora imenovan je Goran Aviljaš, dosadašnji Uprave Banke i zamjenik predsjednika Uprave Banke.

Goran Avlijaš  rođen je u Sarajevu 26.03.1955. godine, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, a na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu  1978. godine stekao je zvanje diplomiranog ekonomiste.

Radno iskustvo počev od 1978. godine, sticao je u preduzećima ENERGOINVEST Uvoz - Izvoz Sarajevo, ŠIPAD Eksport - Inženjering Sarajevo (direktor finansijskog sektora i zamjenik direktora ) i INECO Beograd (direktor).

U Novoj banci radi od 1999. godine kao direktor Filijale Banja Luka, a od marta 2010. godine član je Uprave Banke i zamjenik predsjednika Uprave Banke.

U svom dosadašnjem radu učestvovao je na velikom broju seminara i radionica, te i sam bio predavač na mnogima.

Nosilac je prestižnog priznanja Najmenadžer BiH, Jugoistočne i Srednje Evrope za 2009. godinu u oblasti bankarskog poslovanja, kao i nosilac mnogih drugih priznanja i nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana