Policija traži Kašogijevo tijelo u Beogradskoj šumi

Policija traži Kašogijevo tijelo u Beogradskoj šumi 19.10.2018 13:11 | Agencije

Istanbul - Nakon pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu i rezidencije konzula, turska policija traži tijelo nestalog Kašogija u šumi pored Istanbula.

Zvaničnici smatraju da je jedna od lokacija na kojima je moguće bačeno tijelo Džamala Kašogija, nestalog novinara "Vašington posta", saudijskog porijekla, Beogradska šuma, pored Istanbula, prenosi AP. Druga lokacija je ruralno područje oko grada Jalova, oko 90 kilometara od Istanbula.

"Istraga je dovela do određene sumnje da su njegovi ostaci oko grada Jalova ili u Beogradskoj šumi", rekao je neimenovani zvaničnik za Rojters.

Anonimni izvor iz američke administracije izjavio je za Rojters da su američke obavještajne službe sve više ubijeđene da je saudijski princ Muhamed bin Salman imao udjela u Kašogijevom nestanku.

Turska policija identifikovala je juče pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četiri osobe su navodno povezane sa princom Muhamadom bin Salmanom, objavio je "Dejli sabah" pozivajući se na izvještaje američkih medija.

Podsjetimo, Kašogi je ušao u saudijski konzulta u Istanbulu 2. oktobra kako bi pripremio papire za vjenčanje sa vjerenicom koja je turska državljanka. Međutim, iz te zgrade nikada nije izašao. Važio je za kritičara saudijske kraljevske porodice zbog čega se sumnja da je upravo to razlog njegovog sada već izvjesnog ubistva.

Američki mediji prethodnih dana su objavili niz vijesti, pozivajući se na svoje izvore i dokaze, da je Kašogi ubijen u konzulatu, a da je njegovo tijelo raskomadano.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica