Srušio protokol, rastužio masu: Princ Hari se slomio pokraj odra svoje bake

GS
Foto: Tanjug

Princa Harija savladale su emocije dok je odavao počast svojoj preminuloj baki, kraljici Elizabeti Drugoj u Vestminster Holu, a uz njega je bila i njegova supruga vojvotkinja Megan Markl.

Nakon što je kovčeg sa posmrtnim ostacima kraljice Elizabete izložen u Vestminsteru, fotografi su snimili Harija kako briše suze, dok Megan stoji pored njega sa tužnim izrazom lica. Tu su bili i Harijev brat Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton, koji takođe nisu skrivali emocije

Braća su zajedno hodala rame uz rame u dirljivoj 38-minutnoj povorci od Bakingemske palate, a njihove supruge vozile su se u zasebnim automobilima, Megan u pratnji grofice od Veseksa, a Kejt se pridružila Kamila, kraljica supruga kralja Čarlsa.

Megan i Hari bili su među članovima kraljevske porodice koji su u Bakingemskoj palati dočekali kovčeg s tijelom kraljice Elizabete, kao i hiljade okupljenih građana na ulicama.

Kovčeg će u Vestminster Holu biti izložen do ponedjeljka, kada će biti održan kraljičin posljednji ispraćaj, a javnost će moći uz njega da prođe u bilo kom trenutku dana, sve do jutra, kad će se održati sahrana, na koju stiže na desetine svjetskih vođa, uključujući američkog predsjednika Džoa Bajdena, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana