Slavna Tvigi (73) otkriva tajnu gracioznog starenja: "Ne želim botoks ni po koju cijenu"

GS
Foto: Shutterstock

Britanska kulturna ikona i istaknuti tinejdžerski model tokom šezdesetih godina prošlog vijeka, a potom poznata glumica i pjevačica, uživa u smiraju koji su joj donijele zrele godine

Lesi Loson (73) bila je engleski model, glumica i pjevačica, ali je mnogi pamte po nadimku Tvigi koji je obilježio njenu manekensku karijeru.

Kad se pojavila na sceni “Dejli ekspres” dodelio joj je titulu “Lice 1966.”, a proglašena je i za Britanku godine. Prepoznatljiva po izrazito mršavoj građi, živim očima, dugim trepavicama i kratkoj kosi, osvojila je svijet u kom su do tada vladale dame raskošne građe.

- Mrzela sam kako izgledam, pa sam mislila da su svi totalno poludeli - izjavila je Tvigi.

Bavila se modelingom u Japanu, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, osvanula na naslovnicama magazina “Vogu” i “Tatler” i postala slavna širom svijeta.

Ipak, zbog mršave, gotovo androgene građe nije bila pošteđena negativnih komentara. Optuživali su je za promovisanje nezdravog tijela idealnog za žene.

Iako ima sve uslove da se podvrgne tretmanima koji bi joj vratili mladalački izgled, Tvigi za sada odbija da to učini.

- Ponosna sam na svoje bore. Razumem kad ljudi naprave male promene i možda ću i ja to jednog dana uraditi, ne znam. Ali ono što nikada neću uraditi je botoks, kad dobiju one smešne obraze kao da su u njih ugurali kuglice vate. To bi me uplašilo - iskreno kaže.

Iako je ušla u osmu deceniju života, ne dopušta sebi da ne bude aktivna. Jednom sedmično odlazi na pilates koji joj je u šezdesetim godinama pomogao da riješi problem sa leđima, prenosi OnaTelegraf

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana