Rajder: Nemoguće povjerovati da je Dep nasilan

Srna
Rajder: Nemoguće povjerovati da je Dep nasilan

LONDON - Bivša partnerka američkog glumca Džonija Depa glumica Vinona Rajder izjavila je da je nemoguće povjerovati u optužbe njegove bivše supruge Amber Herd o tome da je on bio nasilan.

Rajderova dala izjavu u vezi sa sudskim procesom koji je Dep pokrenuo protiv lista "San", koji je objavio članak u kojem ga opisuje kao "muškarca koji tuče suprugu", pozivajući se na izjave Herdove, koja je, takođe, poznata glumica.

"Ja ga zaista poznajem kao stvarno dobrog čovjeka", rekla je Rajderova o Depu.

List "San" i dalje tvrdi da je izvještaj o Depu kao nasilniku tačan. Dep je negirao svih 14 navodnih slučajeva nasilja u porodici na koje se izdavač "Njuz grup njuzpejpers" poziva u svojoj odbrani.

Osim Rajderove, oglasila se i pjevačica Vanesa Paradiz, takođe, bivša partnerka Džonija Depa. Obje su trebale da putem video-linka svjedoče u procesu pred Vrhovnim sudom u Londonu.

Međutim, Depov advokat Dejvid Šerborn rekao je sudu da pravni tim američkog glumca smatra da nije potrebno da Rajderova i Paradizova svjedoče.

Njihove izjave objavljene su u medijima, nakon zahtjeva novinska agencije PA.

"Govorim iz svog iskustva, očigledno je da nisam bila tu tokom njegovog braka sa Amber. Ali, moje iskustvo je toliko drugačije. Bila sam apsolutno šokirana, zbunjena i uznemirena kada sam čula optužbe protiv njega. Ideja o tome da on jako nasilna osoba je najdalje moguće od Džonija kog sam ja poznavala i voljela", naglasila je Rajderova.

Glumica je posebno napomenula da Dep "nikada, ali nikada nije bio nasilan" prema njoj, niti na bilo koji način uvrijedio nju ili bilo koga drugog, piše Bi-Bi-Si.

Rajderova je dodala da ona Depa poznaje kao nevjerovatno dragog i pažljivog čovjeka koji se prema njoj i ljudima koje voli uvijek postavljao zaštitnički i da se sa njim osjećala veoma bezbjednom.

Ona je naglasila da ne želi bilo koga da naziva lažovom, ali da je nemoguće povjerovati da su istinite "užasne optužbe" koje su iznesene.

Paradizova je izjavila da poznaje Depa duže od 25 godina, od kojih su 14 bili partneri i zajedno othranili dvoje djece.

"Svih tih godina Džoni je bio ljubazan, pažljiv, darežljiv i nenasilan čovjek i otac", naglasila je Paradizova, uz napomenu da ga i njegove kolege i režiseri vole zbog njegove skromnosti i poštovanja koje pokazuje prema svima.

Glavni telohranitelj glumca Šon Bet izjavio je da je Dep često zvao obezbjeđenje da ga skloni od Herdove, nakon čega je vrijeme provodio negdje drugo.

Bet, koji ih je kao šef obezbjeđenja često viđao zajedno, rekao je da kod Herdobe nikada nije vidio bilo kakve posjekotine, modrice ili druge povrede i da je ona verbalno i fizički zlostavljala Depa, koji se u tim situacijama sklanjao i udaljavao.

Ni Dep, ni Herdova nisu se do sada oglašavali u vezi sa ovim procesom.
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana