Prijatelji ili nešto više: Šta sve zagrljaj može da otkrije

b92
Foto: printskrin

Tri zagrljaja su ključna za tumačenje muško-ženskih odnosa:

1. Prijateljski zagrljaj

Ovakva vrsta zagrljaja između muškarca i žene može biti nešto duža od klasičnog zagrljaja, kada pozdravljate nekoga, poput rođaka ili prijateljice. Obe strane stavljaju ruke nešto ispod ramena druge osobe, ne dalje od sredine leđa. Tu se može naći i brzi poljubac u obraz. To je odraz prijateljstva.

Takođe, imajte na umu da, iako je ovakav zagrljaj nešto duži, on rijetko otkriva emocije jače od osjećanja prijateljstva. Ponekad je to utješni zagrljaj, a rijetko otkriva i nešto više – ali, to morate da procjenite sami po još nekim detaljima iz njegovog ponašanja.

2. Zagrljaj "nešto više od prijateljstva”

To je kao unapređeni prijateljski zagrljaj. Ruke su kao i kod prijateljskog zagrljaja – ne niže od sredine leđa, ali prsa su priljubljena jedna uz druga.

Ovakav zagrljaj se smatra “zagrljajem od srca – srcu” i siguran je znak da muškarac gaji neka dublja osjećanja prema vama. Takođe, imajte na umu da zagrljaji prsa o prsa koji traju najmanje 20 sekundi dovode do povećanog oslobađanja hormona ljubavi u tijelu.

3. Zagrljaj "nema greške, postoji privlačnost"

Dakle, bez obzira da li ste u vezi ili ne, ako se prilikom zagrljaja dodirujete donjim dijelom tijelom – budite sigurni da ste na korak od toga da postanete intimni. Po takvoj vrsti zagrljaja možete otkriti i da su muškarac i žena u intimnoj vezi iako to pokušavaju da sakriju.

To može da bude i zagrljaj u kojem muškarac dođe ženi s leđa i stavi ruke oko nje, što pokazuje da jedva čeka da bude sa njom. Ukoliko takav zagrljaj traje duže i čvršći je, to pokazuje da gaji intenzivna osećanja i signalizira predanost iako su u javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana