Pogledajte jedinstveni sat napravljen od meteorita

GS
Foto: Ilustracija

Napravljen od meteorita, ovaj sat od 1.1 miliona dolara odaje počast filmu "Predator" u kojem glumi Arnold Švarceneger.

Jedinstven komad

Postoje satovi koji su van ovog svijeta, a zatim postoje satovi napravljeni od materijala koji je doslovno van ovog svijeta. 

Sat "Asteroid" koji je djelo luksuznog proizvođača satova Greco-Genève  je zaista jedinstven komad izrađen od meteorita koji pripada asteroidnom pojasu i koji je pao u Argentini.

U pravom stilu  Greco-Genève, model je kombiniran sa njihovim čuvenim procesom fluorescencije kako bi mu se omogućilo da sija kao astronomski element koji jeste.

Vanzemaljski elementi

Sat sadrži lunetu od bijelog zlata, hijeroglifske gravure koje odaju počast filmu "Predator" i vanzemaljske elemente poput Alien modela koji se hvali sličnim misterioznim upisima. Zaista je remek-djelo, nešto što se ne može replicirati, što opravdava cijenu od 1.12 miliona dolara. Međutim, u poređenju sa izuzetnim i atraktivnim modelima luksuznih horoloških kuća, "Asteroid Watch" izgleda blijedo.

Zbog svog robusnog izgleda, čini nam se da bi se on bolje uklopio kao dekoracija na radnom stolu nego kao modni detalj na vašem ručnom zglobu. Mnogi korisnici interneta su prokomentarisali da je Fred Kremenko zvao i da je tražio svoj sat nazad kada su ugledali snimak koji je izbacio korisnik koji se potpisuje kao Vertifo1893, smatrajući da je dragocjeni asteroid sasvim pogrešno iskorišten.

Ipak, nisu svi bili tako brzi da osude dizajn ovog modela, smatrajući da ovaj sat svom vlasniku daje priliku da nosi dio svemira na svom ručnom zglobu. Ukoliko ste zaitneresovani, sat je dostupan za kupovinu na Greco-Geneve zvaničnom sajtu, prenosi Avaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana