Pjevačica tuži bivšeg: “Namjerno mi je prenio polnu bolest”

G.S.
Pjevačica tuži bivšeg: “Namjerno mi je prenio polnu bolest”

Muzičarka FKA Tvigs tuži glumca Šaja LaBafa jer ju je navodno fizički, emocionalno i mentalno zlostavljao tokom njihove veze.

U intervjuu za “New York Times”, Tvigs je opisala svoje iskustvo s LaBafom kao “najgoru stvar koju je prošla u životu” i dodala je da želi da podigne svijest o “taktikama koje zlostavljači koriste da vas kontrolišu”, piše “The Guardian”.

LaBaf je za “Times” rekao da “mnogi od tih navoda nisu istiniti”, ali i da je Tvigs i Karolin Fo, drugoj ženi čije se tvrdnje pojavljuju u tužbi, dugovao priliku da svoje izjave objave javno i da prihvati odgovornost za one stvari koje je učinio.

“Nisam ni u kakvom položaju da ikome kažem kako su se osjećale zbog mog ponašanja. Nemam opravdanja za svoj alkoholizam ili agresiju, već samo racionalizacije. Godinama sam bio nasilan prema sebi i svima oko mene. Imam istoriju povređivanja ljudi koji su mi najbliži. Stidim se svoje prošlosti i žao mi je onih koje sam povredio. Ne mogu zapravo ništa drugo reći”, rekao je glumac.

Tvigs u svojoj tužbi navodi da je bila putnik u vozilu kojim je LaBaf upravljao nepromišljeno i da je uklonio sigurnosni pojas i pretio sudarom ako ona ne kaže da ga voli.

Par je krenuo na putovanje u pustinju izvan Los Anđelesa, tokom kog ju je, tvrdi Tvigs, LaBaf jednom probudio usred noći gušeći je.

Muzičarka kaže da je, nakon što ga je zamolila da je pusti, zaustavio vozilo na benzinskoj pumpi i ona je izvadila svoje stvari.

Kaže da ju je zatim pratio i napao, bacio uz automobil i vrištao joj u lice.

Tvigs je rekla da joj niko nije pomogao i da je kolega kasnije odbacio njene navode. Rekla je prvo nije išla u policiju iz zabrinutosti za glumčevu karijeru, a kasnije zato što je mislila da je neće shvatiti ozbiljno.

Ona tvrdi i da je glumac držao pištolj kraj kreveta i insistirao da spava gola. Kaže kako se bojala da koristiti WC noću da je slučajno ne zamjeni za uljeza i upuca.

U tužbi stoji i da ju je glumac svjesno zarazio polno prenosivom bolešću.

Pjevačica je rekla i kako je beg od te veze postao “težak i opasan”.

U proljeće 2019. sprečio ju je od odlaska, “nasilno je zgrabio” i zaključao u sobu i vikao na nju.

“Sve vrijeme dok sam bila s njim, mogla sam da kupim avionsku kartu nazad u svoju gradsku kuću u Hekniju”, rekla je.

“Spustio me je toliko nisko, u depresiju, da mi se ideja da ga ostavim i popravim se činila nemogućom”.

Kaže kako potencijalnu odštetu od parnice namerava da donira dobrotvornim organizacijama za spriječavanje porodičnog nasilja, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana