Pjevačica optužena za ubistvo supruga s kojim ima više od 50 djece

GS
Pjevačica optužena za ubistvo supruga s kojim ima više od 50 djece

Poslanica u brazilskom kongresu i pjevačica Flordelis dos Santos de Souza optužena je da je organizovala ubistvo svog supruga pastora s kojim ima više od 50 djece, piše BBC.

Pastor Anderson do Karmo (42) ubijen je s 30 hica iz pištolja u njihovom domu u junu 2019. godine. Njegova 59-godišnja supruga tvrdila je da je ubijen tokom pljačke, ali istražioci sumnjaju da je zajedno s nekoliko djece isplanirala i ubila supruga.

Flordelis, koja je postala poznata kao pjevačica da bi potom postala i poslanica u kongresu, tvrdi da je nevina.

Tužilaštvo u Brazilu podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv nje i još deset osoba, među kojima je njenih šestoro djece i jedna unuka. Ali policija nije mogla da uhapsi Flordelis jer je štiti parlamentarni imunitet.

Tužioci smatraju da je Flordelis organizovala ubistvo supruga jer su se svađali oko upravljanja imovinom i finansijama. Prema istrazi, Do Karmo je supruzi zabranjivao da nekoj od njihove djece, od kojih su neka biološka, a neka usvojena, daje povlašteni tretman. Istražioci tvrde i da je Flordelis šest puta prije toga pokušala da ubije supruga.

Do Karmo je ubijen u jutarnjim satima 16. juna u porodičnoj kući u Niteroi u jugoistočnom Brazilu. Istražioci smatraju da je na njega pucao biološki sin Flordelis. Pištolj je kako se sumnja nabavio Lukas Cesar dos Santos, jedan od usvojene djece.

Do Karmo i Flordelis, koja potiče iz favela u Rio de Žaineru, bili su ugledni članovi raširenog hrišćanskog pokreta. Ovaj slučaj je tako izazvao veliku pažnju tamošnjih medija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana