Mik Džeger o naslijedstvu: Djeci ne treba 500 miliona dolara da dobro žive

G.S.
Mik Džeger o naslijedstvu: Djeci ne treba 500 miliona dolara da dobro žive

Frontmen grupe "Rolling Stoness", slavni pjevač Mik Džeger, dio naslijedstva možda neće ostaviti svojoj djeci.

Govoreći za Walk Street Journal, Džeger je rekao da ne planira da proda katalog benda s albumima nakon 1971, sugerišući da bi umjesto toga mogao da ide u dobrotvorne svrhe.

 - Djeci ne treba 500 miliona dolara da dobro žive rekao je slavni muzičar, dodavši da ako ode u dobrotvorne svrhe "možda učini nešto dobro u svijetu".

Ima osmoro dece

Džeger ima osmoro djece. Najstariji ima 52, a najmlađi šest godina. Najstarijeg Karisa dobio je 1970. s glumicom Maršom Hant. Svoju drugu ćerku Džejd (51) dobio je godinu dana kasnije s bivšom suprugom Bjankom Džeger.

Pjevač je s glumicom Džeri Hol dobio četvoro djece - ćerke Elizabet (39) i Džordžiju Mej (31) i sinove Džejmsa (38) i Gabrijela (25). Lukas (24) rođen je 1999. godine dok je bio u vezi s manekenkom Lućijanom Gimenez Morad, a 2016. dobio je svoje najmlađe dijete, Deveru s koreografkinjom i bivšom balerinom Melani Hemrik.

Problemi sa autorskim pravima

Bend do danas još uvijek ne posjeduje autorska prava na neke od svojih najvećih hitova.

U opsežnom intervjuu Džeger je takođe govorio o tome kako je prepoznao sličnosti između problema vlasništva koje je Tejlor Svift imala sa svojom izdavačkom kućom i rane muzike Roling Stounsa. Naime, bend do danas još uvijek ne posjeduje autorska prava na neke od svojih najvećih hitova.

 - Industrija je bila u tolikom povoju da nije imala podršku i količinu ljudi koji su mogli da vas savjetuju kao sada. Ali znaš, to se još uvijek događa. Mislim, pogledajte šta se dogodilo Tejlor Svift! Zapravo ne znam detalje, ali očito nije bila srećna -  rekao je Džeger.

Roling Stouns  su ranije ovog mjeseca najavili album "The Hackney Diamonds", što im je prvi album nakon 18 godina. Objavili su i pjesmu "Angry", koja se takođe na njemu nalazi, a bend je ovih dana objavio i dio pjesme koju su snimili s Lejdi Gagom i Stivijem Vonderom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana