Četiri osobine koje ženu čine nevjerovatnom majkom

GS
Foto: Facebook

Majčinstvo može biti zahtjevno, ali i predivno iskustvo. Svaki osmijeh ili zagrljaj d‌jeteta čini sve izazove vrijednim. Ipak, nisu svi stvoreni ili spremni za te izazove. Terapeutkinja i majka petero d‌jece, Katherine Agranovich, otkrila je četiri osobine koje ženu čine nevjerovatnom majkom.

Svjesna je svojih slabosti: "Dobra majka svjesna je svojih slabosti, ali iznad svega voli svoju d‌jecu. U stalnoj je potrazi za promjenama koje treba provesti kako bi poboljšala život svoje d‌jece", kaže terapeutkinja za YourTango.

Primjer je u rastu i razvoju: Žena koja neprestano ulaže u svoj lični razvoj biće dobra majka, tvrdi Agranovich. "Poboljšanje sebe uzrokuje da se dinamika njenog doma razvije u miran, skladan tok. Taj mir i smirenost uliva osjećaj sigurnosti u njenu d‌jecu", pojasnila je.

Udovoljava svojim potrebama i nesebična je: "Dobra majka ruča s prijateljima, bavi se svojim intelektualnim i kreativnim aktivnostima te uživa u svojim hobijima. Uostalom, ona je svoja osoba i njene potrebe su važne. Sebe doživljava kao ravnopravnog člana kruga ljudi do kojih joj je stalo", navodi terapeutkinja.

Iskrena je i priznaje svoje greške: Agranovich ističe da dobra majka uvijek preuzima odgovornost za svoje postupke i greške. "Kad viče na svoju d‌jecu, izvinjava se. Kad zaboravi na njihovu školsku predstavu, iskreno joj je žao i to kaže, priznajući svoje greške. Dovoljno je hrabra da vodi autentične razgovore sa svojom d‌jecom", zaključuje terapeutkinja, prenlsi Indeks.hr.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana