Korisna vježba koju možete raditi kod kuće u ležećem položaju

GS
Korisna vježba koju možete raditi kod kuće u ležećem položaju

Vježba se širi internetom kao izazov, jer svako može da je uradi kod kuće i to u ležećem položaju.

Poboljšava fleksibilnost, jača snagu i zateže trbušne mišiće, poput pilatesa na reformeru. Najnoviji trend pilatesa koji je osvojio društvene mreže zove se zidni pilates. U vježbi se koristi zid kako bi se prilagodio intenzitet vježbe na nivo koji vam odgovara.

Šta je zidni pilates?

U zidnom pilatesu se vježbe izvode pomoću zida, koji oponaša šipku za stopala koja se koristi na časovima pilatesa na reformeru. Pritisak stopala na zid tokom izvođenja vježbe omogućava da dodate otpor svakom pokretu, što pomaže u jačanju snage. Ova vrsta treninga otpora poznata je kao izometrijski trening, objašnjava Heder A. Milton, sertifikovan fiziolog kliničkog vežbanja, stručnjak za snagu i kondiciju.

Poboljšava stabilnost, ravnotežu, snagu i kontrolu. Za razliku od tradicionalnog pilatesa, vaša stopala su podignuta i možete poboljšati cirkulaciju, varenje i san te smanjiti grčeve u mišićima.

Rezultati zidnog pilatesa

Popularnost ove vježbe podstakla je jednomjesečne izazove koji kruže društvenim mrežama. Fitnes influenserka Rene Movat zidni pilates je otkrila na TikToku, gdje ima 12,6 miliona pregleda. „Za početak, radila sam pilates na zidu 4-5 puta nedeljno kako bih stvarno poboljšala formu i kondiciju“, kaže Rene i dodaje da je prve rezultate počela da viđa nakon otprilike mjesec dana 10 do 30 minuta pilates vježbe na zidu. Primijetila je napredak u snazi, fleksibilnosti i koordinaciji, prenosi NajženaAlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana