Корисна вјежба коју можете радити код куће у лежећем положају

GS
Корисна вјежба коју можете радити код куће у лежећем положају

Вјежба се шири интернетом као изазов, јер свако може да је уради код куће и то у лежећем положају.

Побољшава флексибилност, јача снагу и затеже трбушне мишиће, попут пилатеса на реформеру. Најновији тренд пилатеса који је освојио друштвене мреже зове се зидни пилатес. У вјежби се користи зид како би се прилагодио интензитет вјежбе на ниво који вам одговара.

Шта је зидни пилатес?

У зидном пилатесу се вјежбе изводе помоћу зида, који опонаша шипку за стопала која се користи на часовима пилатеса на реформеру. Притисак стопала на зид током извођења вјежбе омогућава да додате отпор сваком покрету, што помаже у јачању снаге. Ова врста тренинга отпора позната је као изометријски тренинг, објашњава Хедер А. Милтон, сертификован физиолог клиничког вежбања, стручњак за снагу и кондицију.

Побољшава стабилност, равнотежу, снагу и контролу. За разлику од традиционалног пилатеса, ваша стопала су подигнута и можете побољшати циркулацију, варење и сан те смањити грчеве у мишићима.

Резултати зидног пилатеса

Популарност ове вјежбе подстакла је једномјесечне изазове који круже друштвеним мрежама. Фитнес инфлуенсерка Рене Моват зидни пилатес је открила на ТикТоку, гдје има 12,6 милиона прегледа. „За почетак, радила сам пилатес на зиду 4-5 пута недељно како бих стварно побољшала форму и кондицију“, каже Рене и додаје да је прве резултате почела да виђа након отприлике мјесец дана 10 до 30 минута пилатес вјежбе на зиду. Примијетила је напредак у снази, флексибилности и координацији, преноси НајженаАло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана