Zauvijek se riješite kamenca u kupatilu uz ovaj trik!

GS
Foto: Facebook

Kupatilo koje blista je san brojnih žena, ali uporni kamenac koji se stalno pojavljuje često upropasti naš trud i sate čišćenja, posebno u starijim kućama i stanovima.

Naime, minerali u vodi su glavni krivci za njegovo pojavljivanje, ali i razni sapuni i deterdženti.

Kako biste spriječili nakupljanje kamenca, preduzmite sljedeće korake. Iskusne domaćice su isprobale i prezadovoljne su rezultatima!

Omekšivač vode

Omekšivačima vode nazivaju se uređaji koji uklanjaju kalcijum, magnezijum i druge minerale iz vodovoda i to je vrlo efikasan način da se spriječi pojava kamenca. Zahvaljujući njemu, voda nije toliko „tvrda“.

 Filter za vodu

Drugi način jeste filter, a iako postoje razne vrste, najpopularniji su oni za slavinu, odnosno priključci za česmu koji s lakoćom uklanja nečistoće, opasna organska jedinjenja, bakterije, teške metale, fenole.

Čišćenje vodovoda

Redovno čišćenje vodovoda je jedan od najboljih načina da preventivno delujete na pojavu kamenca, a najbolje bi bilo da to činite što češće možete. U kombinaciji s omekšivačem vode, ovo bi trebalo da vas riješi svih briga.

Rastvor sode bikarbone

Soda bikarbona je prirodno jedinjenje koje pomaže da se iz cijevi ukloni kalcijum-karbonat, a najbolje djeluje u kombinaciji sa sirćetom. Pomiješajte jednu kašiku sode bikarbone sa 150 ml sirćeta i sipajte to unutrašnjost cijevi, pa pustite da odstoji oko 20 minuta. Zatim pustite toplu vodu da isperete, prenosi StilKurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana