Uz pomoć jednostavnog i jeftinog trika riješite se naelektrisane odjeće

GS
Uz pomoć jednostavnog i jeftinog trika riješite se naelektrisane odjeće

Danas postoje razne veš mašine s različitim programima za pranje odjeće, ali ponekad ni najnovija tehnologija kojom se ističu određeni proizvođači ne mogu pomoći da se riješite statičkog elektriciteta odjeće. Ipak, postoji vrlo jednostavno rješenje koje vam može olakšati pranje veša u mašini.

Naime, loptice od aluminijske folije najnoviji su trik koji olakšava posao pranja odjeće. Ponekad na odjeći ostanu razne mrlje ili jednostavno imamo dojam da tek oprana odjeća nema svježinu, a često se dogodi i da određeni materijali budu naelektrisani, a to se može riješiti zahvaljujući ovom jeftinom triku.

Možda se čini potpuno neshvatljivo, ali najučinkovitija metoda za rješavanja naelektrisane odjeće su upravo loptice od aluminijske folije.

Jednostavna loptica aluminijske folije pomoći će vam da se riješite dosadnih tkanina koje naelektriziraju i poboljšati proces sušenja.

Možda znate da aluminij smanjuje statički elektricitet i time pojačava učinak omekšivača. Ovaj proces je cijela tajna. Samo smotajte nekoliko loptica folije i bacite ih u mašinu za veš zajedno s odjećom i sigurno ćete se riješiti problema naelektriziranja odjeće. A najbolje je što se ista lopta može koristiti i do šest mjeseci, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana