Stavite ovo pod tepih i privucite novac: Male tajne feng šuia

GS
Stavite ovo pod tepih i privucite novac: Male tajne feng šuia

Svi znaju ili su bar čuli za feng šui, ali dok mnogi razmišljaju o rasporedu prostorija i namještaja koje nije baš tako lako mijenjati, većina nije sigurna kako utiču dekorativni komadi.

Njihovo postavljanje ili promjena mogu da dovedu do dramatičnih poboljšanja, kao i da optimizuju energiju koja protiče kroz prostor. Da podsjetimo, feng šui ima pet elemenata, to su: Voda, Zemlja, Vatra, Drvo i Metal, a svaki od njih pojačava neku vrstu energije.

Kad je u pitanju novac, za njega se najčešće vezuje element Vode pa zato svi koji žele da održe njegov tok ili ga ojačaju treba da na samom ulazu u dom postave itison ili tepih u plavičastim nijansama. Ako to nije moguće, dobro je da bar prostirka na sebi ima detalje u plavoj ili zelenoj boji.

Ako imate finansijskih problema i osjećate da je tu energija „zablokirana”, potreban vam je tepih crvenkastih i braon tonova, jer ova kombinacija može da stvori „zapaljivu” smjesu koja će otvoriti blokade.

Najveću grešku prave oni vlasnici poslovnog prostora koji se odluče da plate pravljenje otirača sa imenom firme na njemu. Isto važi i za itison na ulazu. Nipošto nemojte to raditi, kažu feng šui majstori. Time dozvoljavate da se po vašem poslovnom ugledu „gazi”, ističu oni, a bolje je da od ulaza vodi neki dezen koji podsjeća na stazu, kojim partneri, klijenti ili kupci prirodno dolaze do vas.

Ako niste u mogućnosti da mijenjate podne prostirke u skorije vrijeme, poslužite se malim trikom koji se koristi kao „feng šui lijek”. Nabavite komad osušene alge ili mahovine i postavite ga ispod tepiha. Ovim privlačite sreću i bogatstvo u dom.

Za razliku od suvog cvijeća koje mnogi ponekad beskorisno gomilaju i samo time stvaraju nered pun prašine, što feng šui zabranjuje, ovaj detalj iz prirode sa specijalnom namjenom djeluje kao sredstvo za pojačanje energije tepiha koje ne možemo promijeniti. Probajte već sutra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana