Pogledajte kako izgleda najskuplja kuća u Americi VIDEO

Dejli Mejl
Foto: Printskrin video

Mega Vila “D One” u Los Anđelesu koja je trebalo da bude najskuplja kuća prodata u Americi, ovih dana otišla je u stečaj i biće prodata na aukciji po nižoj cijeni nakon što njen vlasnik nije platio više od 165 miliona dolara duga, navodi se u saopštenju suda.

Prošle nedjelje, mega luksuzna vila D One najskuplja porodična kuća u Americi sa prvobitnom prodajnom cijenom od 500 miliona dolara, otišila je na aukciju te će biti prodata po nižoj cijeni od 250 miliona dolara.

Imanje Bel Air se prostire na površini od 9.754 kvadratna metra, cijela megavila – imanje stavljeno je u stečaj od strane Višeg suda u Los Anđelesu pošto je vlasnik vile, Nil Niami, dugovao milionske kredite.

Niami, investitor za nekretnine, kupio je “D One” 2012. godine i proveo je posljednjih devet godina obećavajući da će izgraditi najveću kuću u SAD-u i pretvoriti je u profit, ali nije mogao da završi izgradnju niti da nađe kupca otkako je prošla u prodaji u januaru.

Ogromna i luksuzna vila “D One” kao raj za milijardera poseduje noćni klub, kozmetički salon, kazino, pet bazena, 20 spavaćih soba, 42 kupatila. Okružena je stazom za trčanje dugom 121 metar. Gavni apartman je veličine 510 kavdradnih metara, sa sopstvenom kancelarijom, bazenom i kuhinjom.

Mega Vila posjeduje garažu u koju može da stane za 30 automobila takođe ima pogled na okean i planine a samu najskuplju vilu u Sjedinjenim Državama osmislili su arhitekt Paul MekClean i dizajner interijera Kathryn Rotondi.

U 2018. Niami je pozajmio 82,5 miliona dolara od kompanije Hankei Investment za finansiranje ekstravagantnog projekta, a rok za otplatu bio je oktobar 2020.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana