Vodeći svjetski DJ, Martin Garrix, predvodi program sedmog Sea Dance Festivala

Agencije
Vodeći svjetski DJ, Martin Garrix, predvodi program sedmog Sea Dance Festivala

Martin Garrix, trostruki dobitnik titule za najboljeg svjetskog DJ-a, predvodiće program sedmog Sea Dance Festivala na koji stiže uz audio-vizuelni spektakl kakav je publika do sada mogla da vidi samo na najvećim svjetskim festivalima kao što su Tomorrowland, Coachela, EXIT, Ultra i drugi.

Koliko je Garrix svojom pojavom uzdrmao same temelje muzičke industrije, govori podatak da je sa samo 23 godine najbolje rangiran svjetski DJ u protekloj deceniji, te činjenica da iza sebe ima čak 60 miliona fanova, 19 prestižnih muzičkih nagrada, kao i 69 singlova koji zajedno premašuju 10 milijardi strimova. Vodeći svjetski izvođači poput Rihanne, Justina Biebera i Dua Lipe utrkuju se da sarađuju sa njim, dok ga je čuveni magazin „Forbes“ proglasio jednim od najuticajnijih svjetskih ličnosti ispod 30 godina.

Pored nastupa na Zimskim olimpijskim igrama 2018, ove godine je izabran i za autora zvanične himne Evropskog prvenstva u fudbalu UEFA EURO 2020. Nakon što je Guetta ljestvicu Sea Dance-a spektakla postavio veoma visoko, Garrix je danas praktično jedini u svijetu koji može da je ne samo dohvati, već i dodatno podigne, barem ako je suditi po moćnim produkcijskim nacrtima koje je njegov tim pripremio u saradnji sa EXIT timom. To potvrđuje i podatak da je u zvaničnoj Sea Dance festivalskoj anketi osvojio uvjerljivo prvo mjesto, sa čak duplo više glasova od drugoplasiranog izvođača, što je do sada nezabilježeno u istoriji svih Exit-ovih festivala.

Publiku iz preko 40 zemalja sveta okupljenu od 28. do 30. avgusta na fantastičnoj budvanskoj plaži Buljarica u Crnoj Gori očekuje nesumnjivo muzički događaj godine, i to u novoj eri u koju je prethodne godine uplovio Sea Dance Festival, danas jedan od najvećih muzičkih događaja na cijelom Mediteranu.

Među vrtoglavih 19 muzičkih nagrada, nalaze se i dvije MTV EMA nagrade, dva MTV Millenial Awards priznanja, International dance music award a najboljeg muškog izvođača, dok mu je magazin GQ dodijelio titulu "Man of today"! Prvo mjesto na Top 100 listi portala DJ Mag čak tri puta za redom, hedlajnerske pozicije velikih festivala, brojne fanove širom svijeta, omogućile su mu i pjesme koje danas broje milijarde Youtube pregleda! Ono što ga izdvaja od ostalih jeste činjenica da Garrix svoje talente pokazuje u više sfera i žanrova, kako kroz saradnju sa Patrickom Stumpom, pjevačem benda Fall out boy, tako i sviranjem gitare uživo u jednoj od najpoznatijih Talk show emisija „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon". Gitaru naime svira od osme godine, a kroz nju je stekao brojna muzička znanja koja koristi u pisanju pjesama.

Prve ulaznice za Sea Dance od 14. februara!

U petak, 14. februara, stiže i veoma ograničen kontigent prvih ulaznica za novi Sea Dance po promotivnoj ceni sa 50% popusta, od samo 53 KM, koja će biti aktuelna do isteka zaliha! Ulaznice će moći da se kupe putem sajta seadancefestival.me.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana