U Novom Sadu najavljen septembarski Exit događaj u Sjevernoj Makedoniji

Tanjug
Foto: Tanjug

NOVI SAD- U Gradskoj kući u Novom Sadu danas je, u prisustvu gradonačelnika Milana Đurića, najavljeno drugo izdanje velikog muzičkog događaja u Severnoj Makedoniji – „Get EXITed presents Strumica“, koji će biti održan 7. septembra.

   Na konferenciji za novinare na kojoj su bili osnivač i direktor „EXIT“ festivalske grupacije Dušan Kovačević, gradonačelnik Strumice Kostadin Kostadinov i muzičarka Konstrakta, Đurić je istakao da je Novi Sad u regionu i šire prepoznat kao izvoznik kreativnih industrija i rasadnik festivalsko-muzičkog turizma. 

 

    "Ponosan sam na to što je „EXIT“ ponikao upravo iz našeg grada pre više od dve decenije, a zajednička želja nam je da se on dalje razvija", istakao je gradonačelnik.

 

    On je organizatorima festivala u strumičkom Velikom parku poželeo još mnogo uspeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra "nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20.000 poseta".

 

    Kovačević je naglasio da je „EXIT“ prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalja.

 

    "Prošlogodišnje izdanje „EXIT“ događaja u Severnoj Makedoniji je zaista prevazišlo sva očekivanja, a za to vreme nije bilo slobodnog smeštaja u okolini Strumice za turiste koji su došli iz celog regiona", rekao je Kovačević.

 

    Čelnik opštine Strumica Kostadin Kostadinov je istakao da je njemu i njegovim sugrađanima zadovoljstvo da budu domaćini velikog događaja u septembru, na kojem će nastupiti muzičke zvezde. 

 

    "Kao čelnik Opštine Strumica, odavde, iz Novog Sada, želim da istaknem da ćemo se i ove godine potruditi da se „GetEXITed“ događaj nadaleko čuje i da ponovo bude grandiozan", istakao je Kostadinov. 

 

    Muzičarka Ana Đurić Konstrakta, naglasila je da se raduje makedonskoj publici, dok su organizatori poručili da će uskoro biti objavljene ostale svetske i regionalne zvezde koje će 7. septembra nastupiti u strumičkom Velikom parku. 

 

    Ulaz na veliki „Get EXITed“ događaj biće slobodan, saopštio je Grad Novi Sad.

 

    

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana