Sti­gao je trej­ler za po­sle­dnji film Ne­boj­še Glo­gov­ca

Agencije
Sti­gao je trej­ler za po­sle­dnji film Ne­boj­še Glo­gov­ca

Sti­gao je trej­ler za film “Moj ju­tar­nji smeh”, u režiji Mar­ka Đorđevića, u ko­me se između os­ta­lih po­jav­lju­je i Ne­boj­ša Glo­go­vac, ko­me je ovo je­dno od po­slje­dnjih fil­mskih os­tva­re­nja.

Film "Moj ju­tar­nji smeh“ je priča o za­ka­šnje­lom odras­ta­nju tri­de­se­to­go­diš­nja­ka De­ja­na ko­ji ko­načno gu­bi ne­vi­nost. Sve to, u ši­rem smi­slu, go­vo­ri o je­dnoj ge­ne­ra­ci­ji ko­ja je odras­ta­la "pod sta­kle­nim zvo­nom" i čiji su ro­di­te­lji po­kuša­va­li da sačuva­ju dje­cu od su­ro­ve re­al­nos­ti. Sa­da, ka­da su ro­di­te­lji iz­gu­bi­li dos­to­jan­stvo i sna­gu i ka­da su po­ro­di­ce počele da se uru­ša­va­ju, nji­ho­va de­ca, već odra­sli lju­di, ko­načno mo­ra­ju da preu­zmu od­go­vor­nost i suoče se sa živo­tom.

"Ide­ja za ovaj film mi je do­šla ka­da sam iz čis­te ra­do­zna­los­ti oti­šao kod lo­kal­nog vi­dov­nja­ka. Raz­go­vor ni naj­ma­nje ni­je te­kao u prav­cu u kom sam ja to očeki­vao. On, vi­dov­njak, je pro­veo po­dos­ta vre­me­na ne pre­dviđajući bu­dućnost, već pričajući o mom se­ksu­al­nom živo­tu. Ne­ke stva­ri ko­je je on iz­go­vo­rio su bi­le is­ti­ni­te, ne­ke ni­su, ali reči ko­je je ko­ris­tio i strast sa ko­jom ih je iz­go­va­rao su bi­li ta­ko snažni da sam ih, čim sam sti­gao na­zad kući, za­pi­sao, stra­hu­jući da bih mo­gao da ih za­bo­ra­vim. Tu je sve otpočelo, i ubrzo sam kre­nuo da se pri­sećam pri­zo­ra, ka­ko iz mog ta­ko i iz živo­ta lju­di iz mog okruženja, pri­zo­ra ko­ji su po auten­tičnos­ti mo­gli da se me­re sa tom "sce­nom sa vi­dov­nja­kom“. On­da sam, ka­da je sce­na­rio bio za­vršen, shva­tio da sve sce­ne go­vo­re o mla­dom čove­ku ko­ji se bo­ri sa su­mnjom u sa­mo­ga se­be i to u po nje­ga ve­oma stre­snim i ne­pri­ja­tnim si­tu­aci­ja­ma. Na ma­ho­ve to je ve­oma za­ba­van film ali na način da je ne­pri­ja­tan za gle­da­nje, jer u osno­vi sve­ga je ta ba­nal­na is­ti­na. Vo­lim da mi­slim da sam uspeo da u fil­mski me­dij pre­ne­sem la­ko ra­za­zna­tljiv hu­mor po ko­me su bal­kan­ski na­ro­di do­bro po­zna­ti, kao i da smo izna­šli način da u fil­mu ima­mo obo­je, i hu­mor i tu­gu, u go­to­vo sva­kom ka­dru ovog fil­ma.“ re­kao je re­di­telj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana