Stendap festival otvoren u Banjaluci: Snažan smijeh uz “Rok trajanja” Peđe Bajovića

Agencije
Stendap festival otvoren u Banjaluci: Snažan smijeh uz “Rok trajanja” Peđe Bajovića

BANjALUKA - Predstavom “Rok trajanja” stendap komičara Peđe Bajovića iz Zagreba u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra otvoren je 2. Banjaluka stendap festival.

Predstava “Rok trajanja” je posljednja iz njegove dosadašnje tematske trilogije.

- Vrlo kratak opis bi bio - ja kukam, a ljudi se smiju! Počinjem o stanju stvari za čovjeka mojih godina, pa preko zdravlja, sporta, narodnih poslovica i pornića. Ovo je i posljednje izvođenje ove predstave u Banjaluci, jer sam ih sve tri nedavno snimio i one će od sljedeće godine biti dostupne samo na ekranu - kazao je Bajović.

Zadovoljan reakcijama publike, koja se tokom čitavog nastupa snažno i iskreno smijala, istakao je da je sada sasvim jasno da Banjaluka ima svoj festival stendap komedije.

- Upravo je vijećnica Banskog dvora prostor u kakvom se tako nešto i treba događati. Nadam se da će i ove tri večeri inspirisati ovdašnje ljude da se okušaju u ovom žanru, pa da već sljedeći festival bude pojačan domaćim komičarskim snagama - dodao je Bajović, koji je jedan od pokretača regionalne scene stendap komedije. Tokom svoje karijere obišao je dvadesetak zemalja svijeta i nastupao u nekoliko stotina godina.

Stendap festival biće zatvoren večeras, a od 20 časova u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra nastupiće Srđan Olsman s programom “Severno ledeni humor”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana