Prljavo kazalište se nije raspalo, ali će nastupati u drugačijem sastavu

Kliks
Foto: vikipedia

Nakon što je juče regionom odjeknula vijest o raspadu Prljavog kazališta, danas se oglasio advokatski tim Jasenka Houre. Naime, juče su hrvatski mediji prenijeli informaciju o razlazu Prljavog kazališta zbog nesuglasica između osnivača Tihomira Fileša i Jasenka Houre kultni bend raspada nakon 45 godina postojanja.

Danas je uslijedilo službeno očitovanje advokatskog tima Jasenka Houre u kojem se navodi da se bend nije raspao, ali će u budućnosti nastupati u drugačijem sastavu.

"Bend Prljavo kazalište nije se raspao nego i dalje djeluje i aktivno radi na stvaranju novog materijala kao i na planiranju budućih aktivnosti u obliku nastupa uživo i izdavanja albuma. Houra i dalje ostaje član Prljavog kazališta. Notorna je činjenica da je Houra jedan od osnivača benda Prljavo kazalište i autor nekih od najvećih hitova Prljavog kazališta. Javnosti, a pogotovo fanovima Prljavog kazališta, suvišno je posebno objašnjavati ulogu Houre u Prljavom kazalištu", dodaje se.

U saopštenju stoji da će Prljavo kazalište u budućnosti djelovati ili nastupati u sastavu koji je različit od onoga koji je djelovao prethodnih godina, ali takve promjene događale su se kroz gotovo pola vijeka aktivnog djelovanja Prljavog kazališta i nisu utjecale na rad i stvaralaštvo Prljavog kazališta.

"Štoviše, Houra i drugi članovi benda i dalje imaju namjeru zajedno raditi i u skorijoj budućnosti zajedno s obožavateljima proslaviti veliku 45. godišnjicu osnivanja Prljavog kazališta. Međutim, Houra smatra kako se recentnim postupanjem Fileša i izjavama iznesenim u njegovim medijskim istupima stvara isključivo negativna atmosfera i percepcija ne samo njega već i samog benda, što u konačnici ni za koga ne može biti produktivno. Prijetnje tužbama i ostale izjave Fileša nepotrebne su i prije svega neutemeljene, ali nema sumnje da će Houra u bilo kojem od tih postupaka dokazati što je i ko čini Prljavo kazalište i kome pripada pravo na korištenje tog naziva", navode.

Naglašavaju da Fileš nije vlasnik Prljavog kazališta, kako to tvrdi, niti je iko drugi vlasnik Prljavog kazališta. Prljavo kazalište čine njegovi članovi i u djelovanju benda nastupaju zajednički.

"Što se tiče žigova povezanih s Prljavim kazalištem, dio žigova koji danas nominalno možda i glase na ime Fileša registrirani su na njegovo ime bez suglasnosti drugih članova ili su pak samoinicijativno preneseni na njegovo ime s društva putem kojeg je Prljavo kazalište poslovalo. Naime, Fileš je iskoristio povjerenje drugih članova benda koji su bili orijentirani na druge, kreativne zadaće, i doveo se u poziciju da danas pokušava upravljati Prljavim kazalištem kao osobnom imovinom", dodaju.

Osim poznatog jezika, radi se i o žigovima koji predstavljaju naslove pjesama, autorskih djela Houre i nekih drugih članova Prljavog kazališta. Dodaju da je nevjerovatno da Fileš prisvaja pečat 'Heroj ulice' kada je opšte da je upravo Houra autor te kultne pjesme.

"Isključivi interes Houre je nastavak djelovanja Prljavog kazališta te je on, kao što su vjerovatno i drugi članovi benda, spreman na sporazum kako bi se cjelokupna situacija riješila na zadovoljstvo svih članova benda, a sve s ciljem održavanja Prljavog kazališta", zaključuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana