Po­li­ci­ja pre­ki­nu­la emi­to­va­nje Džoke­ra u Atini

Tanjug
Po­li­ci­ja pre­ki­nu­la emi­to­va­nje Džoke­ra u Atini

ATI­NA - Grčka po­li­ci­ja pre­ki­nu­la je dvije pro­je­kci­je fil­ma "Džoker" u Ati­ni, na­kon što su pred­sta­vni­ci grčkog Mi­nis­tar­stva kul­tu­re do­bi­li in­for­ma­ci­ju da film gle­da­ju ma­lo­lje­tnici.

Po­li­ci­ja je obi­šla dva bi­os­ko­pa u is­toj noći, i sa pro­je­kci­je izve­la 19 dje­ce, od ko­jih je če­tvo­ro bi­lo u pra­tnji ro­di­te­lja, pre­no­si bri­sel­skji por­tal Ju­ro­njuz.

Film sa Ho­aki­mom Fe­ni­ksom u gla­vnoj ulo­zi, i ko­ji go­vo­ri o živo­tu Be­tme­no­vog pro­ti­vni­ka Džoke­ra, u Grčkoj ni­je do­zvo­ljen za de­cu mlađu od 17 go­di­na.

Ta odlu­ka je pos­ta­la gla­vna vest na­ročito ka­da je objav­lje­no da bi na osno­vu za­ko­na ra­dni­ci bi­os­ko­pa mo­gli da bu­du kažnje­ni sa 10.000 evra.

Zbog bur­ne rea­kci­je ja­vnos­ti, i grčka mi­nis­tar­ka kul­tu­re Li­na Men­do­ni kri­ti­ko­va­la je zva­nični­ke ko­ji su u bi­os­ko­pe po­sla­li po­li­ci­ju.

"Uzne­mi­rio me je pri­ti­sak na ma­lo­le­tni­ke i nji­ho­ve ro­di­te­lje", re­kla je mi­nis­tar­ka.

Film "Džoker" pre­mi­jer­no je pri­ka­zan počet­kom okto­bra, a go­vo­ri o pro­pa­lom ko­me­di­ja­šu ko­ga izo­la­ci­ja na dnu druš­tve­ne les­tvi­ce u Go­ta­mu na­vo­di na "sa­mo­des­tru­kci­ju i kraj­nje ubi­lačko pu­to­va­nje".

Film je iza­zvao kon­tro­ver­ze zbog ve­ličanja na­sil­nog pro­ta­go­nis­te.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana