Počelo snimanje serije bazirane na stripovima Brajana K. Voga i Pije Gere: Posljednji muškarac u potrazi za nadom

G.S.
Počelo snimanje serije bazirane na stripovima Brajana K. Voga i Pije Gere: Posljednji muškarac u potrazi za nadom

Nakon brojnih odgađanja i problema u vezi sa pripremama za početak rada na projektu, u Kanadi je konačno počelo snimanje serije “Posljednji muškarac na svijetu “ u produkciji kanala FX.

Pilot epizoda za seriju, koja je tada nosila samo naziv “Y”, snimljen je i spremljen još pred kraj 2018. godine, a serija je u januaru prošle godine najavljena za ovu godinu.

Naslovnu ulogu posljednjeg muškarca igraće Ben Šnecer, a Lašana Linč i Imodžen Puts napustile su projekat. Umjesto njih u seriji će glumiti Ešli Romans i Olivija Tirbli. Eliza Tejlor organizovaće rad na seriji nakon što su projekat napustili Majkl Grin i Aida Krol.

Radnja serije bazirana je na istoimenom stripu Brajana K. Voga i Pije Gere.

- Priča prati Jorika, posljednjeg muškarca na svijetu nakon što neobjašnjiva kuga ubije sve muškarce na planeti. U pratnji Agenta 355,  zajedno sa briljantnom genetičarkom Alison Men i ljubimcem, majmunom Ampersendom, Jorik putuje svijetom tražeći djevojku i odgovor na pitanje zašto je on posljednji muškarac na planeti. Novi svjetski poredak koji predvode žene preispituje sve ranije probleme i teme, od pola, rase do klase i preživljavanja - stoji u opisu radnje serije.

Početak serijala ne nudi objašnjenje za uzrok propasti, a beznađe je upisano u atmosferu i geografiju. Hrane je sve manje, pitke vode takođe, svi putevi su nestali, a različite bande koje postoje donose još jedno podsjećanje na krah ljudskosti i slom čovječanstva. U tome je najteže pronaći nadu i baš nadi, toj jedinoj svijetloj tački u sivom svijetu koji putuje ka ponoru, posvećen je ovaj strip.

- “Posljednji čovjek na svijetu” - ako ne zanemarimo činjenicu da je ovdje riječ o serijalu, nekoj vrsti sapunice, a ne zaokruženom i cjelovitom grafičkom romanu - prilično je dobro odrađen, fino nijansiran, a karakterizacije likova, posebno onih glavnih, jako su dobro psihološki pripremljene. Ovdje se sve dešava neposredno, sada i odmah, pa i u kadrovima u kojima se s nekoliko sličica i rečenica opiše nekoliko dana ili nekoliko mjeseci. Likovi su nosioci različitih stavova i uvjerenja te posve dijametralno različito pristupaju onome što se događa oko njih - navedeno je u jednom prikazu na sajtu “Plan B”, autora Saše Čobanova.

Sam Vog naveo je da nije namjeravao da otkrije ljudima šta je bila početna priča koja je dovela do brisanja čovječanstva.

- Često sam govorio da bih volio da otkrijem ljudima šta se desilo, ali nisam siguran da ću to uopšte uraditi. Možda je otkriveno ponešto, a da je čitaocima promaklo. Pravi odgovor nalazi se u 60 brojeva stripa, ali volio bih da sami čitaoci nađu te odgovore - govorio je ranije Vog.

Stripovi su objavljivani od septembra 2002. do marta 2008. godine.

Datum premijere serije još nije poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana