Pjesma Maje Berović završila u Netfliksovom filmu "The Swimmers“

GS
Foto: Instagra/Tviter

Pjesma "Alkohol" folk pjevačice Maje Berović pojavljuje se u jednoj od scena Netfliksovog filma " The Swimmers", što je privuklo pažnju korisnika društvenih mreža s prostora Balkana.

Nakon što se na Tviteru proširio snimak iz filma gdje se u jednoj sceni na radiju može čuti pjesma "Alkohol", Berović je to potvrdila i na svom profilu uz poruku "ponosna".

Za Novu.rs otkrila je kako je njena pjesma završila u Netfliksovom ostvarenju.

"Produkcija koja radi na ovom filmu me je kontaktirala prije nekoliko mjeseci i pitala da li mogu da u filmu ubace moju pjesmu. Od mene su dobili dozvolu i mogu da kažem da je za svakog pjevača itekako pohvalno kada njegova pjesma završi u nekom visokobudžetnom filmu, a posebno kada se vaše pjesme slušaju i izvan prostora Balkana", izjavila je Maja za Nova.rs

Radnja filma prati istinitu priču o dvije sestre iz Sirije koje bježe iz svog ratom razorenog doma u Damasku, potom plivaju satima u nemirnom Sredozemnom moru kako bi stigle do Grčke kao tražiteljice azila prije što se nastave takmičiti na Olimpijskim igrama u Riju.

Pjesma se može čuti u jednoj od scena koja prikazuje njihov prolazak kroz Srbiju.

Film je režirala dobitnica BAFTA nagrade Saly El Hosaini, a sestre Mardini igraju Manal i Natali Isa, sestre u stvarnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana