Opra ostala bez Emija za intervju sa Harijem i Megan

Tanjug
Foto: reuters.com

LOS ANĐELES - Intervju američke TV voditeljke Opre Vinfri sa princom Harijem i njegovom suprugom Megan Markl, koji je uzburkao svjetsku javnost, nije sinoć dobio najprestižniju američku televizijsku nagradu Emi.

Vinfri i njen tim bili su nominovani u kategoriji za najbolje vođenu emisiju, ali je nagradu osvojio glumac Stenli Tuči za emisiju o italijanskoj hrani i kulturi "Tragajući za Italijom".

Dvočasovni intervju sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa potresao je britansku monarhiju kada je Megan optužila jednog od članova kraljevske porodice da je zapitao „koliko bi tamna" mogla da bude boja kože njihovog sina Arčija i navela da ju je život u kraljevskoj porodici doveo "na ivicu samoubistva", prenosi Rojters.

To je bio prvi televizijski intervju para nakon što su početkom 2020. godine odlučili da se odreknu kraljevskih dužnosti i presele u Kaliforniju.

Intervju je u prva tri dana nakon emitovalnja gledalo više od 49 miliona ljudi širom svijeta. Hari i Megan nisu prisustvovali skromnoj ceremoniji na kojoj su se dodjeljivale nagrade za kreativnu umjetnost koja prethodi dodjeli glavnih Emi nagrada sljedeće nedjelje.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana