Nina Kraljić nastupila u Banskom dvoru: Muzika kao put u drugu dimenziju

Agencije
Nina Kraljić nastupila u Banskom dvoru: Muzika kao put u drugu dimenziju

Moćni vokal i autentična interpretacija, muziciranje odličnog benda, koji je prisutne odveo u mistično muzičko putovanje, činili su koncert Nina Kraljić kvinteta, održan u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Vještim miješanjem različitih žanrova, izvodeći numere sa albuma Nine Kraljić i svima dobro poznate sevdah pjesme, sastav je publici u koncertnoj dvorani pružio jedno izuzetno i vrhunsko veče ispunjeno muzikom.

- Prvi koncert u Banjaluci i to u koncertnoj dvorani Banskog dvora. To je velika privilegija - pjevati u koncertnoj dvorani Banskog dvora pred divnom publikom - navela je Kraljićeva.

Ona je u regionu poznata kao izvođač koji svojim glasom publiku uvodi u neke druge dimenzije i svaku pjesmu učini posebnom i svojom.

- Akustika dvorane me oduševila, a reakcije publike napunile ljubavlju i inspiracijom. Hvala od srca na slušanju i druženju. Nadam se da se vidimo opet uskoro - kazala je Kraljićeva.

Nina Kraljić je dobitnica više značajnih priznanja u Hrvatskoj - pobjednica je velikog muzičkog takmičenja "The Voice - Najljepši glas Hrvatske" te dobitnica nagrade "Moj prvi Mjuzik pab" za najbolju mladu pjevačicu 2015. godine.

Godine. 2016. godine predstavljala je svoju zemlju na "Evrosongu", koji je održan u glavnom gradu Švedske, Stokholmu. Iste godine joj je uručena nagrada "Porin" za novog izvođača godine. U septembru je produkcijska kuća "Universal Music Croatia" objavila njen prvi album pod nazivom "Samo".

Na albumu su, između ostalog pjesme "Snijeg", "Negdje", "Što te nema", "Tica lastavica", "Lay you down", "Lullaby" i "Vir".

Članove sastava pjevačice Nine Kraljić čine Miroslav Gugić (gitara), Marko Šturman (udaraljke), Ljerka Končar (violončelo) i Pavle Kladarin (klavijature).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana