Nastupom Srđana Olmana završen 2. Stendap festival: “Severno ledeni humor” oduševio Banjalučane

Agencije
Nastupom Srđana Olmana završen 2. Stendap festival: “Severno ledeni humor” oduševio Banjalučane

Fantastičnim nastupom stendap komičara Srđana Olmana iz Subotice i predstavom “Severno ledeni humor” u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra završen je 2. Banjaluka stendap festival.

Olman je u Banjaluci nastupao već četiri puta, a ovaj nastup u Banskom dvoru, kako je objasnio, posebno mu je drag jer je prvi put sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

- U ostali gradovima sale su uvek bile pune, jedino mi je falilo da se i u Banjaluci to dogodi. Bio sam jako srećan kada sam čuo da su karte rasprodate, da se traži karta više, da se ubacuju stolice i već sam tada predosećao da će nastup biti dobar. I ispostavilo se da me osećaj nije prevario. Bilo je predivno - kazao je Olman i dodao da nije bio svjestan koliko je publike bilo u sali dok se svjetla nisu upalila.

Aplauz oduševljenih i nasmijanih posjetilaca mu je, kako je istakao, bio pravi pokazatelj kakav je nastup bio.

- Aplauz je bio lep, dosta dugo je trajao. Mnogo mi je drago što se sve to desilo u ovom prostoru, jer sam bio prošle godine na prvom festivalu, ali u publici. Tada sam rekao Peđi Bajoviću da bih voleo sledeće godine biti na sceni i baš sam se obradovao kada me pozvao ove godine - ispričao je Olman.

Kao i ostali stendap komičari koji su se predstavili na ovogodišnjem festivalu, i Olman je zadovoljan organizacijom.

- Odlično je što su za sva tri nastupa sale bile pune. Dobar je bio i izbor komičara. Bez obzira na to da li dolazio ponovo ili ne, moram da kažem da koji god komičar dođe, siguran sam da će se osećati lepo, ne samo zbog nastupa, već zbog svega onoga što je popratni deo festivala. Ekipi iz Banskog dvora želim da ovaj festival traje još dugo - dodao je Olman.

Njegova solo predstava “Severno ledeni humor” obišla je cijeli region, a Srđan je otišao i dalje, od Beča i Budimpešte do Minhena, Berlina, Badena, pa sve do Kanade. Ipak, kako kaže, postoji mnogo gradova i mjesta u pomenutim zemljama koje još nije posjetio, a ima želju. Razlog je to što je odnedavno počeo da nastupa i na engleskom jeziku.

Autor je i humorističke serije “Dragine mudrosti”, koja je dostupna na “Jutjub” kanalu, a u kojoj igra veselog i vrlo egzotičnog majstora Dragu Majstorovića. Krajem prošle godine nastala je druga Olmanova predstava “Pravda za Olmana”.

Pored Srđana Olmana, publici su se na festivalu predstavili i Peđa Bajović iz Zagreba, Marko Puljiz iz Sarajeva i Andrija Dabanović iz Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana