Nastavak kultnog ostvarenja “Rambo”: Suočavanje s prošlošću i sa svojim vještinama

Agencije
Nastavak kultnog ostvarenja “Rambo”: Suočavanje s prošlošću i sa svojim vještinama

Legendarni i kultni junak Rambo uskoro se vraća na veliko platno. Nastavak ove kultne akcijske sage “Rambo: Posljednja krv”, u kojem će ponovo glavnu ulogu igrati Silvester Stalone, koji sada ima 73 godine, premijerno će biti prikazan 20. septembra.

- Rambo mora da se suoči s prošlošću i da otkrije svoje nevjerovatne borbene vještine kako bi se osvetio u posljednjoj misiji. To označava posljednje poglavlje legendarne sage - naznačeno je u najavi filma.

Prvi film o veteranu Vijetnamskog rata Džonu Rambu objavljen je 1982. godine i postao je pravi filmski hit.

Stalone nije mlad kao nekad dok je glumio Ramba, pa je priznao da je morao smanjiti broj akcijskih scena u kojima glumi.

- Imam manje akcijskih scena. Srce je voljno, ali tijelo mi poručuje da ostanem kod kuće. Poput onih boraca koje zgaze na posljednjem meču. Prepusti to nekom drugome - našalio se nedavno Stalone.

Novi nastavak filmskog serijala o legendarnom borcu “Rambo: Posljednja krv” peti je i posljednji dio čuvene franšize.

Snimanje filma prvi put je najavio Silvester Stalone 2015. godine, ali je ozbiljan rad počeo tek u oktobru 2018. Za režiju ostvarenja “Rambo: Posljednja krv” zadužen je Ejdrijen Granberg. Scenario novog nastavka napisali su Stalone i Met Krulnik.

Radnja filma odvija se u Meksiku i SAD, a Rambo živi na ranču i boluje od PTSP-a. Film prati Ramba, koji je ovog puta krenuo u Meksiko kako bi vratio otetu kćerku svog prijatelja. Ivet Monreal tumači ulogu otete djevojke Gabrijele, dok Pas Vega igra Karmen Delgado, reporterku koja prati trgovinu drogom u Meksiku i pomaže Rambu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana