Na "Jutjubu" osva­nu­la do sa­da neo­bjav­lje­na Prin­s­ova pje­sma "I Feel For You"

Agencije
Na "Jutjubu" osva­nu­la do sa­da neo­bjav­lje­na Prin­s­ova pje­sma "I Feel For You"

Svi fa­no­vi mu­zi­ke le­gen­dar­nog Prin­sa bi­li su odu­šev­lje­ni ka­da su vi­dje­li da se na "Jutjubu" na­šla nje­go­va do sa­da neo­bjav­lje­na pje­sma i to po­vo­dom 40. go­diš­nji­ce pje­vačevog dru­gog al­bu­ma ko­ji no­si je­dnos­ta­van na­ziv "Prince".

Akus­tični de­mo sni­mak pje­sme "I Feel For You" objav­ljen je u čet­vrtak na svim striming pla­tfor­ma­ma i kao li­mi­ti­ra­no vi­nil iz­da­nje s akus­tičnom ver­zi­jom pje­sme na A stra­ni i ori­gi­nal­nim stu­dij­skim snim­kom na B stra­ni.

Sni­mak je nas­tao u zi­mu s 1978. na 1979. go­di­nu, ot­pri­li­ke u vri­je­me ka­da se Prin­s pri­pre­mao za svoj so­lo de­bi u tea­tru Ka­pri u sje­ver­nom Mine­apo­li­su, na­vo­di se na pje­vačevoj veb stra­ni­ci.

Po­tpu­no pro­du­ci­ra­ni stu­dij­ski sni­mak sin­gla "I Feel For You" na­šao se na al­bu­mu "Prince", ko­ji je objav­ljen 19. okto­bra 1979. On je za­uzeo de­se­to mjes­to na ljes­tvi­ci Bilbord 100 1984. go­di­ne ka­da je Čaka Kan izve­la obra­du ove pje­sme na svom so­lo al­bu­mu.

Ver­zi­ja Čake Kan osvo­ji­la je dva Gremija, uključujući i naj­bo­lju R&B pje­smu ko­ju je Prin­s na­pi­sao.

Objav­lji­va­nje no­ve akus­tične ver­zi­je ploče do­la­zi tri go­di­ne na­kon smrti Prin­sa u apri­lu 2016. go­di­ne od slučaj­nog pre­do­zi­ra­nja opioi­dnim fen­ta­ni­li­nom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana