Muzički spektakl na vrhu Jahorine – Rock el Classico

GS
Muzički spektakl na vrhu Jahorine – Rock el Classico

JAHORINA - Na konferenciji za medije, održanoj danas u Olimpijskom baru na vrhu Jahorine, najavljen je jedinstven muziči spektakl Rock el Classico. Rock el Classico kao idealan spoj klasične i rok muzike u izvođenju Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića je manifestacija kojoj će gosti Jahorine imati priliku da prisustvuju 17. septembra sa početkom u 20 časova.

-Koristim priliku da pozovem sve da nam se pridruže 17. septembra upravo ovdje u Olimpijskom baru od 20 časova kada će imati priliku da prisustvuju neviđenom muzičkom, scenskom i umjetničkom spektaklu. Karte za događaj po cijeni od 35 KM za obične i 65 KM za VIP karte moguće je kupiti u sistemu kupikartu.ba i na više od 300 njihovih prodajnih mjesta. Na dan koncerta karte će biti moguće kupiti i na prodajnom mjestu Poljice i u cijene karata je uključena i vožnja gondolom Poljice. Rock el Classico je događaj kojim ćemo simbolično zaokružiti i sve naše dosadašnje uspjehe i rezultate – istakla je PR Olimpijskog centra Jahorina  Sanja Ćeremidžić.

Nele Karajlić se zahvalio na pozivu, kako je rekao, na njegovu Jahorinu.

-Prirodna je veza između ove planine i mene, ja sam ovdje naučio da hodam dok sa skijanjem planiram da krenem ove zime. Ideja o nastupu na Jahorini se rodila prije par godina ali sada imamo fenomenalnu priliku da dođemo u široj postavi. Gdje ćemo jahorinskoj, našoj publici ovdje predstaviti Rock el Classico – jedan veoma zanimljiv eksperiment kojem smo svoje umjeće a mogu slobodno da kažem i živote, unijeli Stefan Milenković i ja. To je jedan novi hibrid dva različita muzička žanra, rok muzike i klasike, koji se pokazao izuzetno uspješnim na svim nastupima do sada. Prvobitna ideja je bila da nastup bude na otvorenom na samom vrhu planine ali zbog nepredvidivosti vremenskih uslova svirku ćemo održati u Olimpijskom bar gdje ćemo iskoristiti sve prednosti i prevazići sve nedostatke i naravno, napraviti sjajnu amtosferu – istakao je Karajlić.

Sve veći promet

Kada je riječ o planinskom ljetnom turizmu, Jahorina svojom najsadržajnijom ponudom do sada, zasigurno predstavlja destinaciju broj 1 u Jugoistočnoj Evropi.

-Razlog tome jesu neprikosnovene atrakcije za posjetioce svih uzrasta, čiji broj u dosadašnjem dijelu ljetne sezone prevazilazi 72.000. Jahorina svaki dan bilježi pet puta veći promet nego prošle ljetnje sezone – kažu u OC Jahorina.

Prema svemu sudeći, 2022. godina će u knjigu o istoriji Olimpijskog centra Jahorina biti upisana zlatnim slovima, jer će ovog ljeta prihodi biti veći čak i od zimskih sezona prije preuzimanja od strane nove uprave.

Period od 15 do 18 septembra obilježiće posljednji promo period sa popustom od 30% na sve ljetnje sadržaje.

-Termin 9. na 12. oktobar rezervisan je za konferenciju pod nazivom Jahorina Digital Summit i Snowmakers day kada ćemo u okviru ove manifestacije na Jahorini okupiti najeminentnija imena iz svijeta digitalnih tehnologija i skijanja. Oktobar će obilježiti i pretoprodaja ski karata sa akcijskim cijenama ali i pripremni radovi za novu zimsku sezonu koja je uskoro na pragu – poručili su iz OC Jahorina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana