Mu­zi­čar Bo­jan Ma­džar pred­sta­vio singl "Moć­ni po­ne­de­ljak": Ma­la pje­sma o ve­li­kom pri­ja­telj­stvu

G.S.
Mu­zi­čar Bo­jan Ma­džar pred­sta­vio singl "Moć­ni po­ne­de­ljak": Ma­la pje­sma o ve­li­kom pri­ja­telj­stvu

Pje­vač ba­nja­luč­kog ro­ken­rol ben­da "Fju­žna pru­ga" Bo­jan Ma­džar (pod pse­u­do­ni­mom Zdo­je) u sa­rad­nji sa mu­zi­čar­kom Kri­sti­nom Mo­co­njom ob­ja­vio je svoj pr­vi singl "Moć­ni po­ne­de­ljak".

Ka­fe "Rok sim­fo­ni­ja" bio je mje­sto pro­mo­ci­je pje­sme, a pri­sut­ni su ima­li pri­li­ku da uži­va­ju u an­plagd ver­zi­ji pje­sme, te da po­gle­da­ju i spot.

Tekst za pje­smu i re­ži­ju spo­ta pot­pi­su­je Bo­jan Ma­džar, bit je ra­dio Og­njen Ba­bić Ba­bac, aran­žman Dra­gan Mo­co­nja i Bo­jan Ma­džar, za miks i ma­ster sin­gla bio je za­du­žen Mar­ko Ti­ca, a iza ka­me­re i u mon­ta­ži na­šao se Ve­dran Šev­čuk Alf. Gi­tar­ske di­o­ni­ce pot­pi­su­je Dra­gan Mo­co­nja.

"Moć­ni po­ne­de­ljak" na­stao je to­kom izo­la­ci­je, a po­sve­će­n je Ma­dža­re­voj pr­vom lju­ba­vi - rep mu­zi­ci.

- Rep mu­zi­ka je mo­ja pr­va lju­bav te sam od­lu­čio da se u 31. go­di­ni ži­vo­ta, na­kon du­go­go­di­šnjeg ba­vlje­nja ro­ken­ro­lom, po­sve­tim i pr­voj lju­ba­vi. Bes­kraj­no sam sre­ćan što je upra­vo Kri­sti­nin vo­kal ovoj pje­smi dao po­zi­tiv­nu no­tu, le­pr­ša­vost i po­ru­ku, jer smo i pri­vat­no ja­ko bli­ski, a sva lje­po­ta mu­zi­ke i je­ste u to­me što se njo­me ba­vim sa dra­gim i bli­skim lju­di­ma, od ko­jih sva­ko­dnev­no učim - re­kao je Ma­džar.

"Moć­ni po­ne­de­ljak", ka­ko is­ti­če Bo­jan, jed­na je ma­la pje­sma o ve­li­kom dru­gar­stvu, o eki­pi u ko­joj je sve mo­gu­će, pa ta­ko i po­sto­ja­nje moć­nog po­ne­djelj­ka, za ko­ji je u do­slov­nom smi­slu za­du­žen Mar­ko Ti­ca.

- Za­to bih ovu pje­smu na­zvao na­šom, a ne svo­jom, jer je sva­ko ko je uče­stvo­vao u nje­nom na­stan­ku dao ma­li dio se­be i uči­nio je na­šom - ob­ja­snio je Ma­džar i do­dao da na no­vom ma­te­ri­ja­lu uve­li­ko ra­di, te da pu­bli­ka usko­ro mo­že oče­ki­va­ti no­vi singl i spot.

Mu­zi­čar­ka Kri­sti­na Mo­co­nja sa­gla­sna je s tim da je pe­ri­od izo­la­ci­je, po­red vre­me­na za naj­bli­že, bio i pe­ri­od u ko­jem se ro­di­la in­spi­ra­ci­ja za ne­ke no­ve pro­jek­te.

- Bo­jan je svo­je iz­van­red­ne spo­sob­no­sti za igru ri­je­či­ma uto­pio u no­vo­na­sta­li hit. Ko­li­ko je po­ne­dje­ljak mo­ćan u na­šoj oda­bra­noj eki­pi, ot­kri­va upra­vo ova pje­sma. Po­red kva­li­tet­nog smi­sla za hu­mor, kva­li­tet­ne me­lo­di­je i za­ba­ve, za­i­sta smo svi uži­va­li u sa­mom pro­ce­su na­stan­ka i pre­zen­ta­ci­je ovog mu­zič­kog pr­ven­ca - ka­za­la je ona.

Ta­ko­đe, na­gla­si­la je da joj je iz­u­zet­na čast i za­do­volj­stvo da di­je­li­ tak­to­ve "Moć­nog po­ne­delj­ka".

- Pje­sma je pra­vo osvje­že­nje i po­tre­ban da­šak po­zi­tiv­ne ener­gi­je ko­ja nam ne­do­sta­je svi­ma u te­ku­ćoj go­di­ni. Ona je ap­so­lut­no do­ma­ći, in­ter­ni i lič­ni omaž sve­mu ono­me što mi je­smo i na sva­ko slu­ša­nje nam iz­ma­mi osmi­jeh na li­ce pa se na­da­mo da će isto či­ni­ti i slu­ša­o­cu. Is­pra­ti­će­mo pre­mi­je­ru i ra­đa­nje "Moć­nog po­ne­delj­ka" i sa si­gur­no­šću na­pu­ni­ti ba­te­ri­je i kre­a­tiv­ni dio mo­zga za mu­zič­ke po­sla­sti­ce ko­je tek sli­je­de - is­ta­kla je Kri­sti­na.

Po­red sin­gla "Moć­ni po­ne­de­ljak", Bo­jan Ma­džar, Kri­sti­na Mo­co­nja i Mi­la­na Smi­lja­nić iz­ve­li su još pet pje­sa­ma lo­kal­nih ben­do­va pa su se na re­per­to­a­ru na­šli sin­glo­vi bendova "Tu­pas me­ne", "Auro­ra", "So­po­t", "Bal­kan eks­pre­s" i grupe "Tattoo" iz Pri­je­do­ra.

Po­red vo­ka­la, na sce­ni su se na­šli po­zna­ti do­ma­ći mu­zi­ča­ri: Dra­žen­ko Ko­puz (bu­banj), Ne­ma­nja Ga­ko­vić (bas gi­ta­ra), Vla­di­mir Mak­sim­čuk (gi­ta­ra i vo­kal), Ste­fan Ni­kić (kla­vi­ja­tu­ra) i Dra­gan Mo­co­nja (gi­ta­ra).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana