Marko Luis o koncertima održanim u Banjaluci: Najljepša “plovidba” sa publikom kroz noć

Jelena Stanić
Marko Luis o koncertima održanim u Banjaluci: Najljepša “plovidba” sa publikom kroz noć

Talentovani muzičar Marko Luis banjalučkoj publici je u  Narodnom pozorištu Republike Srpske priredio dva koncerta i tako započeo započeo treću sezonu serijala turneje “Beskraj tour by Barcaffe”.

“Ne znam gde se nebo sklopilo, u vreći punoj misli dan mi je otplovio, na kiši poljupci su pljuštali” stihovi su pjesme “Svemir” kojima je pjevač pozdravio publiku na koncertima održanim u petak i subotu. 

Novembarski jugo koji je u petak veče vitlao jesenje lišće po ulicama, raznio je i emocije koje su se budile nakon svakog tona te ih raspršio iznad grada.

Dječačka iskrenost, neukrotiva harizma i nadasve prepoznatljiv vokal, smjelo su stvarali energiju koja je strujala  među publikom. Iako je od početka publika bila vjerni prateći vokal, pjevaču trema (sa kojom se kasnije lako izborio) nije bila nepoznanica.  

- Trema je sveprisutna, da je nema ništa ne bi bilo kako treba. Taj osećaj je zapravo najlepši. Ali, isto tako je divno kad se skroz opustiš, postaneš “jedno” sa bendom i zajedno sa publikom  “plovite” kroz noć - kazao je Marko Luis nakon prvog nastupa priznajući da ga je banjalučka publika oduševila.

Ambijent teatra, dodaje, zaista je lijep, ali i specifičan u smislu kretanja publike. Međutim, oni koji su bili na koncertu sa lakoćom su se prepustili ritmu. Kako i ne bi kada melos, vješto protkan tradicionalnim i orijentalnim tonovima, ogrnut modernim žanrovima, nije dozvolio mirovanje.

- Mislio sam da će biti teško pokrenuti publiku, naročito što je prostor ovog divnog pozorišta namenjen za sedenje. Ipak, ljudi su se brzo opustili i zajedno sa mnom bezuslovno podelili energiju - kaže pjevač naglašavajući da uvijek ima blisku vezu sa publikom na koncertima.

Publika je poslije koncerta iz sale izlazila ne krijući oduševljenje.  

- Prvi put uživo slušam i gledam Marka Luisa i mogu reći da je neponovljivo iskustvo sa posebnom energijom i fantastičnim pokretima na bini koji su publiku podigli na noge – rekla je Banjalučanka Ilijana.

Umjetnik, zajedno sa publikom, koja je tokom nastupa “davala snage da u noć ne potone”, proslavio je slobodu i ljubav. “Pada noć”, “Šankovi”, “Ninana” ,”Đelem, đelem “, “Raj za avanturiste” i “Rockabye” samo su neke od pjesama koje je ovaj svestrani umjetnik izveo.

Višeminutnim ovacijama publika je zahvalila Marku Luisu za dvije čarobne noći, a pjevač svoj put nastavlja 28. novembra u Skoplju, a 29. novembra u Nišu. Poslije toga uslijediće nastupi u Somboru, Mostaru, Sarajevu, Podgorici i drugim gradovima.

“Euridika”

Novi album “Euridika” Marka Luisa čine kompozicije koje predstavljaju najiskrenije emocije ovog pjevača. Spretno izbalansirani tuga i radost, svjetlost i tama, odraz su života koji ima  svijetle i mračne trenutke,  ljubav i mržnju.

Jedna od najpopularnijih pjesama sa ovog albuma je “Ninana”, slatka ljubavna priča posvećena svima koji vole. Iako ova priča ima tužan kraj, kako je kazao Luis, svaki kraj je početak nečeg novog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana