Mads Mikelsen će zamijeniti Džonija Depa

G.S.
Mads Mikelsen će zamijeniti Džonija Depa

Danski glumac Mads Mikelsen, koji je glumio u nedavno “Oskarom” nagrađenom filmu “Posljednja runda”, otkrio je na koji će način predstaviti lik Grindelvalda u trećem nastavku filma “Fantastic Beasts”, a kojeg je prethodno tumačio Džoni Dep.

Nakon najave da Dep neće biti dio trećeg nastavka, publika je iskazala zabrinutost zbog načina kako će ova transformacija funkcionisati. Kao odgovor na zabrinute komentare Mikelsen je otkrio da glavni zlikovac neće biti u filmu onoliko koliko obožavaoci vjerovatno očekuju.

“Završili smo snimanje. Očito sam dio toga tek polovinu vremena u odnosu na ostatak ekipe. Bilo je to lijepo iskustvo. Mislim da su imali zaista sjajan scenario, sjajnu, solidnu priču. Dakle, ako se i po čemu može mjeriti, mislim da će film biti magičan koliko i mora biti sa svim divnim stvorenjima, ali i prilično lijep. Ima nekoliko zaista zanimljivih, srceparajućih priča i nadam se da će biti primijećene”, kazao je Mikelsen.

Ovo nije prvi put da danski glumac preuzima lik koji je prethodno tumačio drugi glumac. Mikelsen je prethodno glumio kultnog serijskog ubicu Hanibala Lektora, preuzevši ulogu od oskarovca Entonija Hopkinsa.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana