“Kršenje” Andrije Dabanovića i Marka Puljiza na Stendap festivalu u Banjaluci: Za svaki aplauz potreban trud

Agencije
“Kršenje” Andrije Dabanovića i Marka Puljiza na Stendap festivalu u Banjaluci: Za svaki aplauz potreban trud

Druge večeri 2. Banjaluka stendap festivala u vijećnici Banskog dvora Kulturnog centra publici su se predstavili Andrija Dabanović (Podgorica) i Marko Puljiz (Sarajevo) sa predstavom “Kršenje”.

- S obzirom na to da mi je ovo prvi put da nastupam pred banjalučkom publikom, reakcijama sam i više nego zadovoljan. Publika je prihvatila naš način humora na najbolji mogući način. Teme o kojima sam pričao su univerzalnog karaktera, a tiču se pretežno međuljudskih odnosa, porodice, kompleksa, karakternih defekata i određenih životnih stavova. Samim tim publici nije bilo teško da se poistovijeti sa materijalom koji sam izvodio. Aplauz koji smo dobili na kraju nastupa je prava referenca kako je ljudima zapravo bilo - kazao je Andrija Dabanović.

Za Marka Puljiza, kao i za Andriju Dabanovića, poseban je užitak da rade ono što vole u svojoj zemlji pred svojim ljudima.

- Opet poseban je užitak gledati kako se u drugoj sredini “tvoj materijal” doživljava kroz mentalitet publike u Banjaluci. Publika je bila sjajna i raznovrsna, za svaki aplauz je bio potreban trud, ali onda kad se dobije, znaš da je bio zaslužen - istakao je Puljiz.

Stendap komičarima, dodaje Puljiz, socijalne mreže, možda najviše “Instagram”, su jako važne za promociju.

- Organizacija festivala bila je odlična. Drago mi je da su sve medijske platforme, a posebno “Instagram” redovno ažurirane. Zahvaljujući ovako dobro uigranom i pripremljenom timu, nama komičarima je na kraju jedino ostalo da publiku što više nasmijemo - naglasio je Puljiz.

Festival je trebalo da bude zatvoren sinoć predstavom “Severno ledeni humor” Srđana Olmana iz Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana