Iron Maiden: “Hvala Novaku Đokoviću”

G.S.
Iron Maiden: “Hvala Novaku Đokoviću”

Bend Iron Maiden izdali su 3. septembra svoj 17. studijski album pod nazivom “Senjutsu”, zajedno sa zanimljivom listom imena koja su se našla na zahvalnici ovih Britanaca.

Na odjeljku posvećenom ljudima kojima su članovi ovog sastava osnovanog davne 1975. godine u Lejtonu, istočnom dijelu Londona, basista i lider benda Stiv Haris je, između ostalih, zahvalio – Novaku.

Đoković nije jedini sportista koji se našao među ljudima koje su Mejdeni spomenuli, pošto su tu i fudbalski klub Mejdonijans, neizbježni Vest Hem, čiji grb Haris inače ima na gitari (uz tetovažu), kao i legendarni teniser i jedan od “loših momaka belog sporta”, Pet Keš.

Iako nije poznato šta se krije iza odluke da se Novakovo ime nađe među izabranim ljudima, ipak nije toliko teško razumijeti pozadinu.

Naime, Đoković je tokom mastersa u Monte Karlu dobio na poklon solo album gitariste Mejdena i rekreativnog tenisera Adrijena Smita, bubnjar Niko Mekbrejn je redovan posjetilac Vimbldona, dok je, navodno, i sam Haris u više navrata posećivao ovaj teniski kompleks tokom najprestižnijeg turnira na svijetu, i tom prilikom najviše vremena provodio sparingujući sa Đokovićem “iza zatvorenih vrata”, prenosi B92

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana